Belvedere Catering by Design ze wsparciem dla służby zdrowia w dobie COVID-19

Posiłki przygotowywane są przez 25 kucharzy
Na zdjęciu: Posiłki przygotowywane są przez 25 kucharzy

W związku z pandemią wirusa COVID-19 oraz rosnącą liczbą zakażeń i koniecznością zapewnienia pacjentom stałej, specjalistycznej opieki zdrowotnej przez służby medyczne w niemożliwym do przewidzenia czasie oraz zidentyfikowanymi ogromnymi potrzebami personelu służb medycznych, Polpharma SA, Belvedere Catering by Design i Herbapol Lublin postanowiły uruchomić projekt „Wsparcie dla Służby Zdrowia”, polegający na codziennym dostarczaniu posiłków tym, którzy walczą o nasze zdrowie i życie na pierwszej linii frontu.


Program został wdrożony 20 marca 2020 r. W ramach projektu, firmy Polpharma, Belvedere i Herbapol dostarczają posiłki regeneracyjne wraz z sokami i herbatami dla lekarzy, pielęgniarek, ratowników, farmaceutów i pracowników służb medycznych, wyrażając w ten sposób uznanie dla ich zaangażowania i heroizmu. W ciągu miesiąca przekazano placówkom 20 tys. pełnowartościowych obiadów, co daje blisko 700 porcji dziennie. Ze względu na ogromne potrzeby służby zdrowia program będzie kontynuowany. Łącznie zostanie dostarczonych prawie 40 000 posiłków.


– Wszyscy stanęliśmy w obliczu ciężkiej sytuacji związanej z pandemią koronawirusa. Kluczową rolę odgrywa obecnie służba zdrowia, która każdego dnia toczy walkę o nasze zdrowie i nierzadko życie. Zdajemy sobie sprawę, w jak trudnych warunkach ta batalia się rozgrywa – z ograniczonym kontaktem z bliskimi, brakiem czasu na chwile wytchnienia. Bez wahania zatem dołączyliśmy do inicjatywy Pana Jerzego Staraka, właściciela Polpharmy związanej z codziennym dostarczaniem posiłków regeneracyjnych do punktów medycznych. Posiłki opracowane we współpracy z dietetykiem skomponowane są z najwyższej jakości produktów i urozmaicone pod względem smaku i wartości odżywczych. Poprzez naszą pomoc chcemy nie tylko wesprzeć, ale i wyrazić podziw dla naszych pierwszoplanowych bohaterów – mówi Artur Zymerman, dyrektor generalny Grupy Belvedere.


Do przygotowania obiadów zostanie zużytych osiem ton produktów wysokobiałkowych, 10 ton warzyw i dodatków skrobiowych. Wszystkie produkty wchodzące w skład posiłków pochodzą od lokalnych dostawców, z którymi Belvedere współpracuje na co dzień.

Posiłki przygotowywane są przez 25 kucharzy z utrzymaniem najwyższych standardów jakości, zgodnie z wytycznymi Państwowej Inspekcji Sanitarnej i zaleceniami WHO w kwestii zachowania szczególnej higieny. Kucharze pracują w jednorazowych rękawiczkach lateksowych, maseczkach oraz specjalnych ubraniach ochronnych.
Programem objętych zostało 11 warszawskich ośrodków medycznych.
 

Zaloguj się
Informacje
Branża
Personalia
Realizacje
Otwarcia
Obiekty
Catering
Technologie
Transport
Artykuły
Wywiady
Felietony
Publicystyka
Raport
Prawo
Biblioteka
Incentive travel
Prawo
Ogłoszenia
Przetargi
Praca
Wydarzenia
Galeria
Wyszukiwarka obiektów
Nasze projekty
MP Power Awards©
MP Fast Date©
MP MICE Tour
MP MICE & More
MP Legia Cup
Nasza oferta
Reklama i promocja
Content marketing
Wydarzenia
Konkurs
Webinary
Studio kreatywne
O nas
Polityka prywatności
Grupa odbiorcza
Social media
Kontakt
O MeetingPlanner.pl