Sieć Qubus Hotel wypieka własny chleb i zmienia śniadaniowe menu
Od początku września w sieci Qubus Hotel podczas śniadań podawane będą własnoręcznie wypiekane chleby, przygotowywane przez hotelowych szefów kuchni według tradycyjnych receptur.
Śniadania w Qubus Hotel oferowane są w formie szwedzkiego stołu. Do serwowanych m.in. musli, jogurtów, serów, wędlin, omletów czy warzywnego ratatoulie dołączono pieczywo z własnego wypieku.
– Podstawą polskiego jadłospisu jest chleb, dlatego w Qubus Hotel przykładamy dużą wagę do tego, aby był on smaczny i wysokiej jakości. Według nas świeże, pachnące i chrupiące pieczywo jest nieodzownym elementem każdego posiłku. Własnoręcznie pieczone przez naszych szefów kuchni chleby, oparte są na sprawdzonych domowych recepturach. Wypiekamy je z mąki, płatków owsianych, ziaren lnu z dodatkiem słonecznika, śliwek suszonych i żurawiny – mówi Michał Keil, specjalista ds. gastronomii w sieci Qubus Hotel.
W menu śniadaniowym propagowane są także regionalne produkty, takie jak łowickie dżemy, mazurskie miody, wody mineralne z okolic Nałęczowa. W dwóch obiektach Qubus Hotel Kraków i Qubus Hotel Głogów wprowadzono także produkty przygotowywane w specjalnych wędzarniach.
– Goście będą mogli spróbować i zamówić na wynos nie tylko chleb z własnego wypieku, ale także wędzone mięsa takie jak karkówka, rostbeef, schab czy pierś indyka. Coś dla siebie znajdą także miłośnicy ryb, dla których przygotowaliśmy np. wędzonego pstrąga – mówi Michał Ogórek, główny specjalista ds. gastronomii w Qubus Hotel.