Zakładki jasne

Najnowsze obiekty

MsMermaid Conference Center

Warszawa (mazowieckie)

Holiday Inn Gdańsk - City Centre

Gdańsk (pomorskie)

Pomorska 21. Dom Towarzystwa...

Łódź (łódzkie)

Osada Śnieżka w Łomnicy k. Karpacza

Łomnica k.Karpacza (dolnośląskie)

Platinum Mountain Resort&SPA

Szklarska Poręba (dolnośląskie)

Najnowsze usługi

Jurek-Catering Serwis

Mogilany (małopolskie)

Ulala Chef

Warszawa (mazowieckie)

Masters Catering

Warszawa (mazowieckie)

Wersal Catering

Duchnów (mazowieckie)

EventoweMeble.pl

Warszawa (mazowieckie)
A A
Ciekawostki

Restauracja Aruana z rekomendacją Slow Food Polska

Restauracja a’la carte Aruana z Hotelu Narvil Conference & Spa z Serocka jako szósta w Polsce otrzymała rekomendację ekogastronomicznej organizacji Slow Food Polska. 

Rekomendacja została przyznana podczas konferencji prasowej dotyczącej corocznej akcji „Gęsina na św. Marcina”. Certyfikat oraz srebrnego ślimaka wręczył szefowi kuchni Witkowi Iwańskiemu, prezes polskiego oddziału Slow Food – dr Jacek Szklarek.
Restauracja a’la carte Aruana mieści się w hotelu Narvil Conference & Spa w Serocku. Zamysłem twórców restauracji była harmonia z otaczającą przyrodą oraz powrót do naturalnych wartości smaku przy zastosowaniu nowoczesnych technik obróbki. Specjalnością Aruany jest nowoczesna kuchnia polska, a potrawy w niej serwowane powstają w oparciu o produkty sezonowe i pochodzące od lokalnych dostawców.
Slow Food jest międzynarodową organizacją typu non-profit, która w manifeście określa swój cel jako: „ochrona prawa do smaku”. Powstała w 1986 roku we Włoszech i od początku zajęła się szeroko rozumianą ochroną oraz wspieraniem niewielkich regionalnych producentów żywności – szczególnie żywności regionalnej, unikalnej i niespotykanej w innych miejscach na świecie. Są to produkty przede wszystkim zdrowe, tradycyjne, pozbawiane wszelkich sztucznych ulepszaczy.

 

18 paź 2013
 
średnia ocen:
0.0
 
oceń
 
 
 
Meeting Planner Sp. z o.o.
ul. Złota 9/30, 00-019 Warszawa
tel.: 22.378 38 51
 
Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka.