Artur Grajber w Mamaison Hotel Le Regina w Warszawie

Artur Grajber został nowym szefem kuchni w hotelu Le Regina w Warszawie. Ostatnio był naczelnym szefem Belvedere Gourmet Group, a następnie szefem kuchni w Hotelu Newskanpol i restauracji Sublima w Kołobrzegu.
 
Artur Grajber urodzony w Warszawie w 1969 roku, przygodę z gastronomią rozpoczął od szkoły przy ulicy Poznańskiej, gdzie, jako uczeń eksperymentalnej klasy odbywał praktyki w najlepszych warszawskich restauracjach lat osiemdziesiątych. W 1989 roku rozpoczął pracę w pierwszej Polsce restauracji serwującej dania kuchni greckiej „Parnas” – w Warszawie na Krakowskim Przedmieściu, a już jako szef zmiany brał udział w ponownym otwarciu Hotelu Bristol (1992).
 
Od 2006 przez 10 lat był szefem kuchni w hotelu Sheraton w Warszawie, w którym zarządzał ponad 40-osobowym zespołem w trzech restauracjach i jednym z największych w Polsce zespołów cateringu zewnętrznego jak i wewnętrznego, organizując imprezy do 5500 osób. 
W sieci Starwood współpracował przy otwieraniu nowych hoteli w Polsce (w Krakowie, Poznaniu i Sopocie) oraz przez dekadę gotował i obsługiwał w najmniejszej restauracji w Polsce „Chefs Table” mieszczącej się na zapleczu kuchni Sheraton Warsaw Hotel.
 
Jako szef kuchni otwierał też Restaurację 99 w Warszawie, która zdobyła tytuł Restauracji Roku 1998. Następne otwarcia, którym przewodził, to pierwszy mini browar i restauracja Soma oraz restauracja The Westin Warsaw, pięciogwiazdkowego hotelu sieci Starwood Hotels and Resorts. Artur Grajber był pierwszym szefem kuchni – Polakiem w tej prestiżowej grupie hotelowej.
 
Osobiście miał okazję gotować dla wielu znanych polityków, członków rodzin królewskich i celebrytów między innymi dla: Królowej Hiszpańskiej Zofii, Króla Szwecji - Karola XVI Gustawa, Króla Norwegii Haralda V, Prezydenta Federacji Rosyjskiej - Dmitrija Anatoljewicza Miedwiediewa, Przewodniczącego Parlamentu Europejaskiego Donalda Tuska, Prezydentów Polski: Lecha Wałęsy, Aleksandra Kwaśniewskiego, Lecha Kaczyńskiego, Bronisława Komorowskiego.
 
W gotowaniu uwielbia wyzwania, łączenie smaków i technik z różnych stron świata, a szczególną estymą obdarza kuchnię polską i rodzime regionalne produkty. Nadaje im nowoczesny smak i wygląd szanując jednocześnie tradycje i właściwości produktu. 
Zaloguj się
Informacje
Branża
Personalia
Realizacje
Otwarcia
Obiekty
Catering
Technologie
Transport
Artykuły
Wywiady
Felietony
Publicystyka
Raport
Prawo
Biblioteka
Incentive travel
Prawo
Ogłoszenia
Przetargi
Praca
Wydarzenia
Galeria
Wyszukiwarka obiektów
Nasze projekty
MP Power Awards©
MP Fast Date©
MP MICE Tour
MP MICE & More
MP Legia Cup
Nasza oferta
Reklama i promocja
Content marketing
Wydarzenia
Konkurs
Webinary
Studio kreatywne
O nas
Polityka prywatności
Grupa odbiorcza
Social media
Kontakt
O MeetingPlanner.pl