Belvedere Catering by Design dla międzynarodowego sympozjum medycznego
Belvedere Catering by Design zaaranżowało oprawę cateringową dla międzynarodowego sympozjum sercowo-naczyniowego. Agencją organizująca wydarzenie była Target Motivation SRL z Włoch.
Międzynarodowe Sympozjum Sercowo-Naczyniowe na temat: „Choroby serca i naczyń - teraźniejszość i przyszłość” odbyło się 14 i 15 czerwca 2019 roku w Polin Muzeum Historii Żydów Polskich w Warszawie.
Menu przygotowane na ten event wyserwowano w formie eleganckich bufetów dopasowanych designem do industrialnych wnętrz Muzeum Polin. Podczas przerw kawowych uczestnicy mieli dostęp do wyboru owoców oraz deserów z pracowni cukierniczej Belvedere. Na lunch podano między innymi panna cottę z gęsi w galaretce cherry z sałatką frisse i vinaigrette z pomarańczy, plastry wołowiny z daktylami w sosie korzennym, a na deser petit fours, mini bezy i tarty z sezonowymi owocami. Zaproponowane menu wpisało się w tematykę wydarzenia – dania były sezonowe, lekkie a jednocześnie energetyczne.
Sympozjum odbyło się pod patronatem Instytutu Kardiologii w Warszawie. Współorganizatorem wydarzenia była Międzynarodowa Fundacja Menarini. W trakcie dwudniowych spotkań eksperci omawiali stan wiedzy, przyszłe perspektywy medycyny i kontrowersje w terapii sercowo-naczyniowej oraz tematy dotyczące problemów związanych z układem krążenia w czasie ciąży.
Każdego dnia w evencie wzięło udział 340 osób.