Belvedere Catering by Design dla międzynarodowego sympozjum medycznego

Belvedere Catering by Design zaaranżowało oprawę cateringową dla międzynarodowego sympozjum sercowo-naczyniowego. Agencją organizująca wydarzenie była Target Motivation SRL z Włoch.
 
Międzynarodowe Sympozjum Sercowo-Naczyniowe na temat: „Choroby serca i naczyń - teraźniejszość i przyszłość” odbyło się 14 i 15 czerwca 2019 roku w Polin Muzeum Historii Żydów Polskich w Warszawie.
 
Menu przygotowane na ten event wyserwowano w formie eleganckich bufetów dopasowanych designem do industrialnych wnętrz Muzeum Polin. Podczas przerw kawowych uczestnicy mieli dostęp do wyboru owoców oraz deserów z pracowni cukierniczej Belvedere. Na lunch podano między innymi panna cottę z gęsi w galaretce cherry z sałatką frisse i vinaigrette z pomarańczy, plastry wołowiny z daktylami w sosie korzennym, a na deser petit fours, mini bezy i tarty z sezonowymi owocami. Zaproponowane menu wpisało się w tematykę wydarzenia – dania były sezonowe, lekkie a jednocześnie energetyczne.
 
Sympozjum odbyło się pod patronatem Instytutu Kardiologii w Warszawie. Współorganizatorem wydarzenia była Międzynarodowa Fundacja Menarini. W trakcie dwudniowych spotkań eksperci omawiali stan wiedzy, przyszłe perspektywy medycyny i kontrowersje w terapii sercowo-naczyniowej oraz tematy dotyczące problemów związanych z układem krążenia w czasie ciąży.
 
Każdego dnia w evencie wzięło udział 340 osób.
Zaloguj się
Informacje
Branża
Personalia
Realizacje
Otwarcia
Obiekty
Catering
Technologie
Transport
Artykuły
Wywiady
Felietony
Publicystyka
Raport
Prawo
Biblioteka
Incentive travel
Prawo
Ogłoszenia
Przetargi
Praca
Wydarzenia
Galeria
Wyszukiwarka obiektów
Nasze projekty
MP Power Awards©
MP Fast Date©
MP MICE Tour
MP MICE & More
MP Legia Cup
Nasza oferta
Reklama i promocja
Content marketing
Wydarzenia
Konkurs
Webinary
Studio kreatywne
O nas
Polityka prywatności
Grupa odbiorcza
Social media
Kontakt
O MeetingPlanner.pl