Belvedere Catering by Design partnerem Kryształowych Zwierciadeł 2019
W Muzeum Historii Żydów Polskich Polin w Warszawie po raz 24. zostały wręczone najważniejsze nagrody miesięcznika „Zwierciadło”. Belvedere Catering by Design po raz kolejny przygotowało oprawę cateringową wydarzenia, w którym wzięło udział 600 gości.
W ramach „Kryształowych Zwierciadeł” uhonorowane zostały wybitne osobowości ze świata kultury i sztuki, dla których ważne są nie tylko osiągnięcia, ale przede wszystkim humanistyczne idee, którymi się kierują. W tym roku zostali nagrodzeni: Monika Brodka, siostra Małgorzata Chmielewska, Magdalena Cielecka, Joanna Pajkowska, Paweł Pawlikowski. Nagrodę specjalną otrzymała Barbara Krafftówna.
Zaproponowane przez Belvedere Catering by Design menu oraz stylizację bufetów dopasowano do rangi eventu. Na stołach i w ubiorach kelnerów dominowała elegancka czerń ze złotymi akcentami.
Menu ułożone na tę okazję przez Henryka Nieciejowskiego składało się z dań polskich z akcentami kuchni międzynarodowej. Gościom podano między innymi miętusa sous vide marynowanego w cytrusach z sezamem i z kremem wasabi, tatara z wołowiny z szalotkami i marynowaną kurką, gołąbki z sumem, młodymi ziemniakami i sosem koperkowym oraz wołowinę po węgiersku z papryką, pomidorami i maślanymi kluseczkami. Na bufecie deserowym wyserwowano słodkości z pracowni cukierniczej caterera.
Ceremonię wręczenia Kryształowych Zwierciadeł poprowadził Marcin Prokop a wieczór uświetnił występ Raya Wilsona z zespołem, dla których Belvedere także przygotowało poczęstunek.
Wydarzenie odbyło się 11 czerwca.
Kryształowe Zwierciadła są przyznawane od 1996 r. polskim twórcom i osobom publicznym za ich dokonania, postawy i cechy charakteru. W gronie ponad 100 laureatów znajdują się wybitne osobowości ze świata kultury, nauki, sztuki i życia publicznego, określanych jako „ludzie dialogu”.