Deli Catering otwiera oddział w Katowicach, na czele Agata Krupa

Jestem przekonana, że ugruntowana pozycja Deli Catering w połączeniu z unikalnym podejściem do produktu poskutkuje coraz szerszym portfolio klientów – mówi Agata Krupa
Na zdjęciu: Jestem przekonana, że ugruntowana pozycja Deli Catering w połączeniu z unikalnym podejściem do produktu poskutkuje coraz szerszym portfolio klientów – mówi Agata Krupa

Uruchomienie oddziału Deli Catering w Katowicach ma pozwolić na dalszą ekspansję na tamtejszym rynku, oraz sąsiadujących miast: Wrocławia i Krakowa. Katowickim odziałem Deli Catering pokieruje Agata Krupa.


Warszawska firma od dawna korzysta z dobrej koniunktury na rynku cateringowym, związanej ze zmieniającymi się preferencjami i nawykami żywieniowymi Polaków. W relatywnie krótkim czasie, dzięki wysokiej jakości świadczonej usług oraz proekologicznemu podejściu, osiągnęła status lidera w segmencie kulinariów eventowych.

Do niedawna Deli Catering prowadziło swoją działalność z poziomu siedziby w Warszawie, jednak wzrost aktywności w południowej części kraju oraz nawiązana, strategicznej współpracy z tamtejszymi ośrodkami skłoniła zarząd do uruchomienia Oddziału Południowego w Katowicach.


– Od dłuższego czasu obserwujemy wzrost naszej aktywności na terenie Katowic oraz w całym regionie Śląska. Blisko współpracujemy z katowickim „Spodkiem” oraz Międzynarodowym Centrum Kongresowym. Chcemy zintensyfikować naszą kooperację z tymi podmiotami oraz odpowiadać na zapotrzebowanie tamtejszego rynku na usługi cateringowe najwyższej jakości. Bez wątpienia będzie to możliwe dzięki otwarciu lokalnego oddziału – przekonuje Damian Wiatrak, dyrektor zarządzający Deli Catering. Oddział w tym rejonie to również doskonała szansa na ekspansję sąsiadującego rynku wrocławskiego – dodaje Wiatrak. Jak podkreśla, warszawska firma w relatywnie krótkim czasie, dzięki wysokiej jakości świadczonej usług oraz proekologicznemu podejściu, osiągnęła status lidera w segmencie kulinariów eventowych.

Na czele oddziału katowickiego stanie Agata Krupa, posiadająca kilkunastoletnie doświadczenie na rynku eventowym, cateringowym oraz hotelowym – związana była m.in. z firmami takimi jak Catering24, AMB Gastro, hotelami Szafran, katowickimi angelo czy Novotelem. Jej mocną stroną jest doskonała znajomość potrzeb klienta wyniesiona z poprzednich prac oraz rozeznanie rynku katowickiego.

– Śląsk to jeden z najszybciej rozwijających się regionów gospodarczych w Polsce, z rozbudowaną infrastrukturą eventową oraz rosnąca liczbą firm, co przekłada się na coraz większe zainteresowanie usługami w zakresie cateringu. Nasz oddział umożliwi dalszą ekspansję tego rynku. Jestem przekonana, że ugruntowana pozycja Deli Catering w połączeniu z unikalnym podejściem do produktu poskutkuje coraz szerszym portfolio klientów – twierdzi Agata Krupa kierownik oddziału południowego Deli Catering.

Uruchomienie oddziału w Katowicach to kolejny etap szerszej strategii firmy, która zakłada objęcie zasięgiem najbardziej aktywnych – z punktu widzenia świadczonych usług – rejonów kraju. Spółka monitoruje inne obszary polski i nie wyklucza w przyszłości poszerzenia siatki swoich oddziałów o nowe lokalizacje.

Zaloguj się
Informacje
Branża
Personalia
Realizacje
Otwarcia
Obiekty
Catering
Technologie
Transport
Artykuły
Wywiady
Felietony
Publicystyka
Raport
Prawo
Biblioteka
Incentive travel
Prawo
Ogłoszenia
Przetargi
Praca
Wydarzenia
Galeria
Wyszukiwarka obiektów
Nasze projekty
MP Power Awards©
MP Fast Date©
MP MICE Tour
MP MICE & More
MP Legia Cup
Nasza oferta
Reklama i promocja
Content marketing
Wydarzenia
Konkurs
Webinary
Studio kreatywne
O nas
Polityka prywatności
Grupa odbiorcza
Social media
Kontakt
O MeetingPlanner.pl