Deli Catering otwiera oddział w Katowicach, na czele Agata Krupa
Uruchomienie oddziału Deli Catering w Katowicach ma pozwolić na dalszą ekspansję na tamtejszym rynku, oraz sąsiadujących miast: Wrocławia i Krakowa. Katowickim odziałem Deli Catering pokieruje Agata Krupa.
Warszawska firma od dawna korzysta z dobrej koniunktury na rynku cateringowym, związanej ze zmieniającymi się preferencjami i nawykami żywieniowymi Polaków. W relatywnie krótkim czasie, dzięki wysokiej jakości świadczonej usług oraz proekologicznemu podejściu, osiągnęła status lidera w segmencie kulinariów eventowych.
Do niedawna Deli Catering prowadziło swoją działalność z poziomu siedziby w Warszawie, jednak wzrost aktywności w południowej części kraju oraz nawiązana, strategicznej współpracy z tamtejszymi ośrodkami skłoniła zarząd do uruchomienia Oddziału Południowego w Katowicach.
– Od dłuższego czasu obserwujemy wzrost naszej aktywności na terenie Katowic oraz w całym regionie Śląska. Blisko współpracujemy z katowickim „Spodkiem” oraz Międzynarodowym Centrum Kongresowym. Chcemy zintensyfikować naszą kooperację z tymi podmiotami oraz odpowiadać na zapotrzebowanie tamtejszego rynku na usługi cateringowe najwyższej jakości. Bez wątpienia będzie to możliwe dzięki otwarciu lokalnego oddziału – przekonuje Damian Wiatrak, dyrektor zarządzający Deli Catering. Oddział w tym rejonie to również doskonała szansa na ekspansję sąsiadującego rynku wrocławskiego – dodaje Wiatrak. Jak podkreśla, warszawska firma w relatywnie krótkim czasie, dzięki wysokiej jakości świadczonej usług oraz proekologicznemu podejściu, osiągnęła status lidera w segmencie kulinariów eventowych.
Na czele oddziału katowickiego stanie Agata Krupa, posiadająca kilkunastoletnie doświadczenie na rynku eventowym, cateringowym oraz hotelowym – związana była m.in. z firmami takimi jak Catering24, AMB Gastro, hotelami Szafran, katowickimi angelo czy Novotelem. Jej mocną stroną jest doskonała znajomość potrzeb klienta wyniesiona z poprzednich prac oraz rozeznanie rynku katowickiego.
– Śląsk to jeden z najszybciej rozwijających się regionów gospodarczych w Polsce, z rozbudowaną infrastrukturą eventową oraz rosnąca liczbą firm, co przekłada się na coraz większe zainteresowanie usługami w zakresie cateringu. Nasz oddział umożliwi dalszą ekspansję tego rynku. Jestem przekonana, że ugruntowana pozycja Deli Catering w połączeniu z unikalnym podejściem do produktu poskutkuje coraz szerszym portfolio klientów – twierdzi Agata Krupa kierownik oddziału południowego Deli Catering.
Uruchomienie oddziału w Katowicach to kolejny etap szerszej strategii firmy, która zakłada objęcie zasięgiem najbardziej aktywnych – z punktu widzenia świadczonych usług – rejonów kraju. Spółka monitoruje inne obszary polski i nie wyklucza w przyszłości poszerzenia siatki swoich oddziałów o nowe lokalizacje.