Belvedere Catering by Design wznawia akcję „Wsparcie dla służby zdrowia” w czasie COVID -19

W związku z drugą falą wirusa COVID-19 oraz ze względu na ogromne potrzeby służby zdrowia Belvedere Catering by Design postanowiło kontynuować projekt „Wsparcie dla Służby Zdrowia”, polegający na codziennym dostarczaniu posiłków służbom medycznym.


– W wyniku wzrostu liczby zakażeń wirusem COVID-19 i zwiększonej konieczności zapewnienia pacjentom stałej, specjalistycznej opieki zdrowotnej przez służby medyczne w niemożliwym do przewidzenia okresie czasu oraz zidentyfikowanymi ogromnymi potrzebami personelu służb medycznych, Belvedere Catering powróciło do akcji wsparcia służb medycznych w postaci dostarczania posiłków tym, którzy walczą o nasze zdrowie i życie na pierwszej linii frontu – mówi Beata Bronowicz, dyrektor sprzedaży i marketingu w Belvedere Gourmet Group.

W ramach projektu Belvedere Catering by Design oraz partnerzy akcji dostarczali posiłki regeneracyjne wraz z sokami i herbatami dla lekarzy, pielęgniarek, ratowników, farmaceutów i pracowników służb medycznych, wyrażając w ten sposób uznanie dla ich zaangażowania i heroizmu.
- Podczas pierwszej fali pandemii dołączyło do projektu wielu Partnerów i Darczyńców, dzięki którym zespół Belvedere w okresie marzec-czerwiec 2020 r. dostarczył łącznie ponad 70 tys. posiłków służbom medycznym. Jesteśmy bardzo wdzięczni Partnerom za okazane wsparcie, gdyż z ich pomocą możemy powrócić do akcji. Potrwa ona tak długo, jak będzie to konieczne, gdyż czujemy wielką solidarność ze służbą zdrowia, która walczy przecież o nasze dobro –  komentuje Beata Bronowicz.

Dotychczasowi partnerzy i darczyńcy akcji „Wsparcie dla Służby Zdrowia”: Zakłady Farmaceutyczne Polpharma SA, Herbapol Lublin, Fundacja Warbud – Warto Pomagać, Inter-Mlecz, P.H.U.Marek Kubiszewski, Fundacja One Są Bosskie, Zdrovo, BidFood Farutex, Maracana Hurtownia Warzyw i Owoców, Sirens, Wolf Theiss, Grupa ANG.
 

Jak podkreśla Beata Bronowicz, posiłki przygotowywane są z utrzymaniem najwyższych standardów jakości, zgodnie z wytycznymi Państwowej Inspekcji Sanitarnej i zaleceniami WHO w kwestii zachowania szczególnej higieny. Kucharze pracują w jednorazowych rękawiczkach lateksowych, maseczkach oraz specjalnych ubraniach ochronnych. Wszystkie produkty wchodzące w skład posiłków pochodzą od lokalnych dostawców, z którymi Belvedere współpracuje na co dzień.

Zaloguj się
Informacje
Branża
Personalia
Realizacje
Otwarcia
Obiekty
Catering
Technologie
Transport
Artykuły
Wywiady
Felietony
Publicystyka
Raport
Prawo
Biblioteka
Incentive travel
Prawo
Ogłoszenia
Przetargi
Praca
Wydarzenia
Galeria
Wyszukiwarka obiektów
Nasze projekty
MP Power Awards©
MP Fast Date©
MP MICE Tour
MP MICE & More
MP Legia Cup
Nasza oferta
Reklama i promocja
Content marketing
Wydarzenia
Konkurs
Webinary
Studio kreatywne
O nas
Polityka prywatności
Grupa odbiorcza
Social media
Kontakt
O MeetingPlanner.pl