Nobu Hotel Warsaw – otwarcie 3 sierpnia

Będzie to pierwszy hotel w Polsce, a zarazem 12 na świecie i 43 restauracja grupy Nobu Hospitality założonej przez Nobu Matsuhisę, Roberta de Niro oraz Meira Tepera.

W hotelu znajdować się będzie 117 pokojów, przestrzeń przeznaczona do organizacji spotkań i eventów, klub fitness oraz kultowa Nobu Restaurant & Café.

Zajmująca 438 m² powierzchnia eventowa hotelu, znajduje się na pierwszym piętrze. Może ona zostać podzielona na dwa w pełni autonomiczne pomieszczenia oddzielone ruchomą, dźwiękoszczelną ścianą – pokój Sakura o powierzchni 266 m² oraz Hikari zajmujący 171 m². Ściany zbudowane z kruszonego szkła przepuszczają dużą ilość naturalnego światła, a oddzielne lobby z tarasem zapewnia pełną prywatność. Na tym samym piętrze zlokalizowane są również dodatkowe pomieszczenia do organizacji spotkań.

Nobu Hotel Warsaw składa się z dwóch skrzydeł – „klasyczne”, znajdujące się w niegdysiejszym Hotelu Rialto w stylu Art Deco, którego początki sięgają lat 20. zeszłego stulecia, czyli okresu międzywojennego, oraz „nowoczesne”, będące wynikiem międzykontynentalnej współpracy polskiej firmy architektonicznej Medusa Group oraz kalifornijskiej Studio PCH. Efekt współpracy obu firm opowiada historię dzisiejszej Warszawy – otwartej, nowoczesnej i różnorodnej. Pokoje urządzone zostały w różnych stylach od klasycznego do supernowoczesnego, nawiązującego do dynamicznego rozwoju Polski. Te znajdujące się w nowoczesnym skrzydle wyposażono w okna sięgające od podłogi po sam sufit, dzięki czemu oferują wspaniały widok na panoramę miasta lub okolicę. We wszystkich częściach wspólnych hotelu znajdują się nowoczesne dzieła polskich twórców z Jankilevitsch Collection.

Tak jak w innych hotelach Nobu na całym świecie, w Nobu Hotel Warsaw będzie można znaleźć autorską Nobu Restaurant & Café prowadzoną przez szefa kuchni Yannicka Lohou, który przybędzie do Warszawy z Nobu Hotel Barcelona. Jej otwarcie zaplanowano na 17 lipca. Koncepcja restauracji Nobu oparta jest na nowatorskiej kuchni szefa Nobu odznaczającej się wykorzystaniem produktów wysokiej jakości, jak również wyjątkowymi kolorami i konsystencją – to klasyczna kuchnia japońska stworzona ze składników pochodzących z Ameryki Południowej. Menu składać się będzie z takich klasyków spod znaku Nobu jak Tatar Toro z Kawiorem czy Wołowina Toban-Yaki, jak również Nobu Now – dań inspirowanych kuchnią polską skomponowanych Yannicka Lohou i tworzonych na bazie świeżych, lokalnych produktów.

W  związku z obecną sytuacją epidemiczną hotel oferuje m.in. zdalne meldowanie ograniczające bezpośrednią interakcję i skracające czas oczekiwania, dostęp do prywatnych wind, opcję spożywania w pokojach posiłków dostarczanych przez obsługę pod drzwi, jak również wprowadza limit osób korzystających z restauracji oraz kawiarni, co pozwoli na zachowanie bezpiecznych odległości pomiędzy gośćmi hotelowymi. Pokoje oraz części wspólne będą dezynfekowane po wymeldowaniu za pomocą światła UV, a goście będą mieli dostęp do jednorazowych rękawiczek oraz środków dezynfekujących rozmieszczonych na terenie hotelu. Każdy pracownik będzie nosił maskę i rękawiczki – będą one również dostępne dla gości. Hotel zapowiada także elastyczną politykę rezerwacji pokoju i rezygnacji z pobytu w hotelu.

Stawki za jedną noc w opcji B&B w Nobu Hotel Warsaw rozpoczynają się od 199 euro za pokój. Można już dokonywać rezerwacji, zarówno pobytu w Nobu Hotel Warsaw, jaki i stolika w Nobu Restaurant.

Zaloguj się
Informacje
Branża
Personalia
Realizacje
Otwarcia
Obiekty
Catering
Technologie
Transport
Artykuły
Wywiady
Felietony
Publicystyka
Raport
Prawo
Biblioteka
Incentive travel
Prawo
Ogłoszenia
Przetargi
Praca
Wydarzenia
Galeria
Wyszukiwarka obiektów
Nasze projekty
MP Power Awards©
MP Fast Date©
MP MICE Tour
MP MICE & More
MP Legia Cup
Nasza oferta
Reklama i promocja
Content marketing
Wydarzenia
Konkurs
Webinary
Studio kreatywne
O nas
Polityka prywatności
Grupa odbiorcza
Social media
Kontakt
O MeetingPlanner.pl