Skybar w Crowne Plaza Warsaw otwarty
The Roof na 21. piętrze kompleksu Crowne Plaza® Warsaw i Holiday Inn Express® Warsaw – The Hub został otwarty 15 maja. Z oferty skybaru można skorzystać na tarasie, pod gołym niebem, z widokiem na panoramę Warszawy.
W ofercie The Roof są autorskie koktajle, które przygotował bartender Kamil Markiewicz. ” – Mieliśmy dużo czasu, by dopracować naszą podniebną ofertę do najdrobniejszych szczegółów – zaznacza. – Oczywiście, naszą główną, niezmienną ideą, było stworzenie czegoś, co będzie nawiązywało do miejsca, w którym jesteśmy. Warszawa, Centrum, Stara Wola. Chcieliśmy, by to niezwykłe miasto, którego cudowną panoramę możemy podziwiać z The Roof, było obecne w naszym koktajlowym menu. Stąd pomysł na Warsaparillę. Nazwa powstała ze zmieszania słów: Warszawa i sarsaparilla – egzotyczna roślina z Ameryki Środkowej o niepowtarzalnych właściwościach zdrowotnych – tłumaczy Kamil Markiewicz. – Suszone liście kolcorośli (polska nazwa) wspomagają między innymi odporność. W naszej wersji koktajlu pojawiają się w towarzystwie domowego malinowego shruba, toniku i ginu, koniecznie z dodatkiem malin i liści bazylii.
W karcie The Roof jest też oferta kulinarnej, która powstała pod okiem szefa kuchni w Crowne Plaza – Pawła Suchenka. – Nasza główna restauracja Nova Wola wciąż czeka na koniec lockdownu. Na szczęście, już od soboty goście The Roof będą mogli choć trochę zasmakować naszej kuchni – mówi. W karcie są m.in.: tatar z polskiej wołowiny z piklowanymi warzywami i grzybami, zupa tom kha kai z kurczakiem i krewetkami, angus burger z serem Mimolette i wybór lodów rzemieślniczych na deser.
Crowne Plaza® Warsaw został nominowany do nagrody MP Power Awards®, w części konkursu poświęconej obiektom (MP Pwer Venue >>>), w kategorii Premiera.
Zobacz Crowne Plaza Warsaw – The Hub w wyszukiwarce obiektów MeetingPlanner.pl >>>
Zobacz Holiday Inn Express Warsaw – The Hub w wyszukiwarce obiektów MeetingPlanner.pl >>>