Zakładki jasne 3a

Polecane obiekty

Hotel Polonia Palace

Warszawa (mazowieckie)

Międzynarodowe Centrum...

Kraków (małopolskie)

ICE Kraków Congress Centre

Kraków (małopolskie)

Polecane usługi

Masters Catering

Warszawa (mazowieckie)

Belvedere Catering by Design

Warszawa (mazowieckie)

Z-Factor. Smart Hospitality

Kraków (małopolskie)
A A
Publikacje

Bezpieczny event według Belvedere Catering by Design

W odpowiedzi na obostrzenia dotyczące organizacji imprez w reżimie sanitarnym związane z obecną sytuacją pandemiczną, Belvedere Catering by Design przygotowało usługę cateringu pozwalającą na bezpieczną realizację wydarzeń, którą zademonstrowało podczas spotkania branżowego pod nazwą „Bezpieczny Event”. Wydarzenie odbyło się 8 lipca w hali namiotowej Rajt, na Torze Wyścigów Konnych Służewiec, w Warszawie.

– Zapewnienie bezpieczeństwa podczas wydarzeń jest dla nas normą. Nasza kadra jest doskonale przeszkolona w obsłudze imprez dla instytucji na najwyższym szczeblu państwowym, takich jak Kancelaria Prezydenta, czy Kancelaria Premiera Rady Ministrów. Zatem na czas COVID-19 musieliśmy jedynie uszczelnić procedury związane z organizacją spotkań biznesowych i rodzinnych, dostosowując je do obowiązujących obostrzeń. Zaufanie i renoma wypracowane przez lata u naszych klientów, dzięki stosowaniu restrykcyjnych standardów, zaowocowały już kilkudziesięcioma realizacjami w okresie pandemii. Zwłaszcza w tym czasie klienci zwracają się do zaufanych partnerów, gwarantujących najwyższą jakość i bezpieczeństwo. W ramach akcji wsparcia służby zdrowia dostarczaliśmy przez trzy miesiące posiłki do szpitali i ośrodków medycznych podczas pierwszej fali koronawirusa, codziennie stykając się z procedurami bezpieczeństwa. Czujemy więc, że jesteśmy dobrze przygotowani do kolejnych wyzwań – mówi Beata Bronowicz, dyrektor ds. sprzedaży i marketingu Belvedere Gourmet Group. Jak pdkresla, obsługaspotkań instytucji państwowych najwyższego szczebla, związana była  z regularnym poddawaniem się audytowi prowadzonemu przez Główny Inspektorat Sanitarny.


Przygotowując posiłki Belvedere utrzymuje najwyższe standardy jakości, zgodnie z wytycznymi Państwowej Inspekcji Sanitarnej i zaleceniami WHO w kwestii zachowania szczególnej higieny. Pracownikom regularnie mierzona jest temperatura. Kucharze pracują w systemie zmianowym, w jednorazowych rękawiczkach lateksowych, maseczkach oraz specjalnych ubraniach ochronnych, zachowując 1,5 dystans. Obsługa kelnerska podczas wydarzenia także pracuje w rygorze sanitarnym.

Jako organizator „Bezpiecznego Eventu” Belvedere Catering zagwarantowało, aby przed wejściem każdemu z gości zmierzono temperaturę i umożliwiło dezynfekcję rąk. Dodatkowo dla komfortu gości partner wydarzenia, OZO House, zapewniło kompleksową, bezpieczną dla zdrowia dezynfekcję mgłą z nanopęcherzyków ozonu w komorze ozonującej najnowszej generacji. Podczas wydarzenia zaaranżowane zostały – zabezpieczone kordonami – przygotowane przez szefów kuchni Belvedere stacje z daniami na zimno i ciepło, wydawanymi przez kelnerów wyposażonych w maseczki i rękawiczki jednorazowe. Przestrzeganie wymaganej odległości, bieżąca dezynfekcja elementów sprzętowych, ścisły rygor sanitarny podczas produkcji dań to standard pracy Belvedere Catering w czasie pandemii, które mogli zaobserwować uczestnicy spotkania.

W trakcie wydarzenia odbył się panel merytoryczny, podczas którego poruszane były kwestie dotyczące problemów i wyzwań, z jakimi styka się branża eventowa z czasie pandemii oraz dyskutowano o rozwiązaniach, które pozwalają na organizację bezpiecznych wydarzeń, patrząc na zagadnienie bezpieczeństwa z różnych perspektyw. W panelu udział wzięli Beata Bronowicz (dyrektor sprzedaży i marketingu Belvedere Gourmet Group), Anna Gawrońska (Obszar Komunikacji Korporacyjnej i Marketingu, Biuro Sponsoringu i Projektów Relacyjnych, Santander Bank Polska), Dominik Nowacki, (dyrektor Toru Wyścigów Konnych Służewiec), Marcin Nowakowski (dyrektor zarządzający Rajt Hale Namiotowe), Urszula Porębska (dyrektor Działu Marketingu, Metro Properties), Dorota Wojtczak, (head of marketing, Grupa S/F, członek zarządu Klubu Agencji Eventowych SAR) i jako moderator Magdalena Kondas (redaktor naczelna MeetingPlanner.pl).

Jak podkreśla Beata Bronowicz, Belvedere Catering z dużą satysfakcją odnotowało, że uczestnicy spotkania mieli wysoką wiedzę i świadomość dotyczącą zasad bezpieczeństwa podczas eventów. Zarówno Belvedere Catering, jak i wszyscy partnerzy, dzięki którym „Bezpieczny Event” mógł się odbyć przykładają najwyższą wagę do tej kwestii. Wybrzmiało to też wyraźnie podczas panelu dyskusyjnego.

Paneliści, zastanowiąc się nad tym, jaki pozytywny wpływ może mieć pandemia na rynek spotkań, podkreślili wzmocnienie trenu zero waste. – Eko i zero waste są szczególnie bliskie wartościom Belvedere Catering. Filozofia zero waste związana z niemarnowaniem żywności, korzystaniem z naczyń wielokrotnego użytku i opakowań biodegradowalnych na stałe wpisały się w politykę zrównoważonego rozwoju firmy. Do przygotowania zmieniającej się sezonowo oferty kulinarnej Belvedere wybiera ekologiczne produkty od regionalnych producentów żywności, dzięki czemu wspiera lokalność oraz minimalizuje ślad węglowy. Misją Belvedere jest dbanie o zdrowie oraz odporność gości, dlatego stawiamy na zdrowe i zbilansowane żywienie, wprowadzając do menu dużo warzyw, owoców oraz dań wegańskich – informuje Beata Bronowicz.

Organizatorem wydarzenia „Bezpieczny Event” było Belvedere Catering by Design, należące wraz z Restauracją Belvedere do Belvedere Gourmet Group. Spotkanie zostało zorganizowane w partnerstwie strategicznym z Torem Wyścigów Konnych Służewiec i Rajt Hale namiotowe i wyposażenie.
MeetingPlanner.pl był partnerem medialnym spotkania.

„Bezpieczny Event” wsparli także: Ozo House, Gastro Magic Service, Colors of Design, Partymania, G-fiore; a także dystrybutorzy napojów i żywności - Farutex, Ekko-Food, Kubiszewski, Inter-Mlecz, Kuchnie Świata, Maracana, Nespresso, Herbapol, Ambasador 92, Winkolekcja, Coca–Cola.

15 lip 2020
 
średnia ocen:
5.0
 
oceń
 
 
 
Meeting Planner Sp. z o.o.
ul. Złota 9/30, 00-019 Warszawa
tel.: 22.378 38 51
 
Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka.