Mazurkas Catering ma 360 stopni
Nowa oferta Mazurkas Catering, obejmująca wszystkie elementy konieczne do obsługi cateringowej, proponuje klientom trzy warianty: standard, premium i deluxe. W nowym menu pojawią się m.in. insekty i egzotyczne mięsa, które będzie można spróbować podczas zliżającego się Catering Show.
Catering 360 stopni, który jest efektem promowania i postrzegania obsługi cateringowej jako istotnej części każdego eventu, charakteryzować mają indywidualnie dobrane menu, opcje zastawy stołowej, dedykowane stroje kelnerskie, odpowiednio dobrane kompozycje kwiatowe oraz dekoracje bufetów i stacji gastronomicznych i Akademia Kulinarna.
Carpaccio z krokodyla, serwowane z ziołowo-limonowym sorbetem, zielonym wakame, crostini i sezamowo-orzechowym sosem
W nowym menu pojawią się także insekty, egzotyczne mięsa – jak krokodyl, kangur czy bizon oraz mało znane owoce tropikalne. Zdaniem prezesa firmy Andrzeja Bartkowskiego, na catering należy spojrzeć jak na odrębną atrakcję, która dostarczyć może niesamowitych wrażeń.
Szarańcza, drewnojady, karaczan argentyński, świerszcz
Czesław Kisza, dyrektor generalny MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel podkreśla: Czujemy się odpowiedzialni za rynek, dlatego oprócz wprowadzanych innowacji, postanowiliśmy także uporządkować produkty catreingowe. Zarówno nasze osiągnięcia, nagrody, jak i ambicja sprawiamy, że chcemy wływać na kształt tego rynku.
Stąd zespół Mazurkas Catering sprecyzował trzy poziomy potrzeb klientów, by w odpowiedzi na nie przygotować, różniące się ceną, menu, charakterem obsługi i serwisu oferty.
Wariant standardowy to m.in. biała zastawa o opływowych kształtach, klasyczne kieliszki i sztućce oraz biały obrus. Całość w połączeniu z krzesłami w białych lub biało-czarnych coversach albo krzesłami typu Ghost. Opcja ta sprawdzi się podzas wydarzeń niewymagających wystawnej oprawy cateringowej.
Bardziej elegancki charakter ma opcja premium, w której występuje zdobiona porcelana, kieliszki z cienkiego szkła, zdobione obrusy. Najbardziej rozbudowany i najdroższy wariant stanowi oferta deluxe. W tej opcji znajdują się ręcznie uszlachetniana włoska porcelana, eleganckie kieliszki z dekorowaną nóżką, obrusy z motywami kwiatowymi w kolorach białym, ecru lub fioletowym.
W każdym ze standardów inaczej dobrane i skomponowane są także dekoracje i kwiaty oraz stroje kelnerów.
Nowość w menu Mazurkas Catering stanowią egzotyczne smaki – insekty (mrówki, szarańcze, koniki polne, termity, ogony żmii i drewno jady), mięso z kangura, zebry i krokodyla czy bizona oraz tropikalne ryby. Egzotyczne propozycje opracował szef kuchni Bartłomiej Czerwiński. – Spożywanie owadów w Europie to wciąż pewnego rodzaju tabu, a z drugiej strony rarytas. Niemniej warto zwrócić uwagę na to, że na świecie aż 80% ludności jada właśnie owady – mówi Bartłomiej Czerwiński.
Bizon na musie z pieczonych batatów, z selerem naciowym i truflowo-winnym sosem z nutą czarnego pieprzu
Filet z kangura, macerowany w ziołach, serwowany ze szparagami zapiekanymi w cieście Kadaifi, z torcikiem z karotki i ziemniaczano-czosnkowym puree, w kompozycji wytrawnego balsamicznego sosu
Nowości w ofercie Mazurkas Catering zostaną zaprezentowane podczas Catering Show, które odbędzie się we wrześniu. – Już po raz kolejny, Mazurkas Catering przeniesie swoich gości w niezwykły świat eventowych możliwości. Budowanie świadomości, że catering to nie tylko zaspokojenie potrzeby głodu traktujemy jako misję. Właściwie odkąd powstała filozofia naszych usług cateringowych, staramy się krzewić ideę, że jest to nie tylko jedzenie, ale perfekcyjnie przygotowana całość, począwszy od wyboru menu a skończywszy na zapięciu ostatniego guzika w kamizelce kelnera – mówi Andrzej Bartkowski.