Burgerowe igrzyska w Campanile
28 maja obchodzony jest Światowy Dzień Hamburgera. Z tej okazji kucharze Campanile przygotowali pięć autorskich kompozycji, a burgerowa wkładka do menu jest dostępna przez cały maj w polskich hotelach marki. Składające się na nią burgery staną w szranki w zbliżającym się finale europejskiego konkursu Burger Cup.
Z okazji miesiąca burgerów menu polskich restauracji Campanile wzbogacono o burgerową wkładkę zawierającą pięć autorskich kompozycji. – Gdy idzie o burgery, to nasi kucharze nie obawiają się eksperymentów. Stronią jednak od przesady, wiedzą bowiem, że nawet najbardziej wymyślne dodatki nie mogą zdominować tego, co w burgerze najważniejsze. Jesteśmy przekonani, że naszym gościom trudno będzie przejść obojętnie obok kompozycji, które przygotowaliśmy na nasze burgerowe igrzyska – mówi Danuta Marcinkowska, marketing & PR manager, Louvre Hotels Group.
Campa Na Wypasie autorstwa Magdaleny Kiliańskiej z Campanile Wrocław Centrum to połączenie klasycznego burgera z serem owczym i chutney z czerwonej cebuli i jeżyn. Bartosz Maciaszek z Campanile Szczecin przygotował z kolei burgera Basil, w którym wołowinie towarzyszy mozzarella i zielone pesto z bazylii. Na osoby niejedzące mięsa czeka Pearburger Grzegorza Łacha, który przygotował propozycję dla Campanile Warszawa. Zamiast wołowiny wykorzystano tu gruszkę zapiekaną z kozim serem. Cranberry Turkey od Karoliny Koralewskiej z Campanile Bydgoszcz łączy mięso z indyka z żurawiną i musztardowo-orzechowym majonezem. Wreszcie Angus MANGyver Michała Ligockiego z Campanile Łódź to burger wołowy z tradycyjnym cheddarem i twistem w postaci salsy z mango i papryki oraz kwaśniej śmietany.
Burgerowe igrzyska potrwają we wszystkich polskich hotelach Campanile do końca maja. Wszystkie dostępne w limitowanej wkładce burgery staną w szranki podczas europejskich zawodów Burger Cup, których finał odbędzie się w 26 maja w warszawskim kompleksie Louvre Hotels Group. Zwycięski burger będzie miał szansę zagościć w menu restauracji Campanile w całej Europie.