Gdzie tradycja łączy się z kreatywnością

Wiesława Sobolewska, szefowa zimnej kuchni w Melona Catering i Ada Mallaci-Mercurio, szef kreatywny
Wiesława Sobolewska, szefowa zimnej kuchni w Melona Catering i Ada Mallaci-Mercurio, szef kreatywny

Od ponad trzech dekad strażniczką smaku i jakości w Melon Catering jest Wiesława Sobolewska – szefowa zimnej kuchni, osoba związana z firmą niemal od jej początku. Wiesia jest żywą historią marki: stoi za tysiącami przygotowanych przekąsek, zarówno na kameralne przyjęcia, jak i na prestiżowe eventy na najwyższym szczeblu, realizowane dla firm, instytucji i gości z całego świata.
 
To ona przez lata tworzyła trendy, wyznaczała kierunki i przecierała szlaki w polskim cateringu, wprowadzając do zimnej kuchni lekkość, elegancję i charakterystyczny dla Melon Catering styl. Jej kunszt, wypracowana przez dekady wrażliwość kulinarna i dbałość o detal stały się fundamentem marki.
 
Do zespołu Melon Catering dołączyła niedawno Ada Mallaci-Mercurio, obejmując rolę szefa kreatywnego. To kucharka o niezwykłym wyczuciu estetyki i smaku, która przez lata pracowała w renomowanych restauracjach we Włoszech i Wielkiej Brytanii. Jej styl łączy włoską elegancję, europejską kulturę kulinarną i nowoczesne podejście do produktu.
 
Ada wnosi do Melon Catering nową filozofię finger food – lekką, opartą na naturze, „mniej znaczy więcej”. Bazą przekąsek stają się warzywa w najczystszej formie: pieczone, parowane, poddawane delikatnym technikom, dzięki którym zachowują swoją strukturę, kolor i pierwotny smak. To podejście redefiniuje elegancję w kuchni eventowej.
 
W jej własnych słowach: „Każdy składnik staje się nośnikiem smaku, aromatu i estetyki. To hołd dla natury, jakości i kunsztu kucharza, który potrafi wydobyć maksimum z prostych produktów.”

Jej praca to nowoczesna wrażliwość, której brakowało na polskim rynku cateringu – wyważona, subtelna, a jednocześnie niezwykle świadoma.
To właśnie ta synergia – fundament i skrzydła jednocześnie – staje się jednym z najważniejszych filarów strategii Melon Catering na nadchodzący jubileuszowy rok 2026. 

ARTYKUŁ PARTNERA

Zaloguj się
Informacje
Branża
Personalia
Realizacje
Otwarcia
Obiekty
Catering
Technologie
Transport
Artykuły
Wywiady
Felietony
Publicystyka
Raport
Prawo
Biblioteka
Incentive travel
Prawo
MP Professionals
Galeria Eventów
Ogłoszenia
Przetargi
Praca
Wydarzenia
Galeria
Wyszukiwarka obiektów
Nasze projekty
MP Power Awards©
MP Fast Date©
MP MICE Tour©
MP MICE & More©
MP Impact©
Nasza oferta
Reklama i promocja
Content marketing
Wydarzenia
Konkurs
Webinary
Studio kreatywne
O nas
Polityka prywatności
Grupa odbiorcza
Social media
Kontakt
O MeetingPlanner.pl