Danuta Godłoza awansowała na stanowisko head of HR w Plej

Danuta Godłoza, head of HR w Plej
Na zdjęciu: Danuta Godłoza, head of HR w Plej

Danuta Godłoza z Plej związana jest od ponad 12 lat. Zaczynała od organizacji eventów, od ośmiu lat tworzy dział HR, kolejno na stanowiskach specjalisty i HR managera aż do heada. Obecnie zespół HR Plej liczy trzy osoby. Odpowiada za planowanie i koordynację wszelkich działań HR w 150-osobowej agencji.

Danuta awansowała na nowo utworzone w Plej stanowisko head of HR w lutym 2021. Swoją przygodę z Plej rozpoczynała ponad 12 lat temu w dziale produkcji eventowej, a od ośmiu lat z powodzeniem rozwija działania HR. Do jej obowiązków należy m.in. zarządzanie działem i budżetem HR w agencji, planowanie i koordynacja wszelkich działań HR w firmie, w tym strategii rekrutacyjnej oraz procesów związanych z zatrudnianiem pracowników. Danuta raportuje bezpośrednio do Łukasza Ostaszewskiego, integrated communication partnera w Plej.

- Ścieżka zawodowa Danuty pokazuje, że - nawet w tak dynamicznym środowisku jak agencyjne - są firmy, z którymi można związać się na długie lata i nieustannie się rozwijać, a także rozwijać i zmieniać z sukcesami całą organizację. HR to dziedzina, w której zawsze dzieje się dość intensywnie, a ostatnie pandemiczne miesiące przysporzyły nam mnóstwa nowych wyzwań w zmieniających się z dnia na dzień warunkach. Są to nie tylko twarde kwestie takie jak zmiana trybu pracy ze stacjonarnego w zdalny niemal, która u nas zajęła trzy dni, ale też stawienia czoła czynnikom takim jak utrzymanie więzi i motywacji pracowników, rozwiązywanie zagadnień związanych z tym, że niektórzy odnajdują się w trybie pracy zdalnej doskonale, a dla innych jest to bardzo trudne. We wszystkich tych tematach Danuta Godłoza była dla nas zawsze nieocenionym wsparciem i awans to tylko formalne przypieczętowanie stanu faktycznego,
w którym Danusia jest głową plejowego HR-u, a wraz z całym swoim zespołem bardzo ważną częścią agencji - przekonuje Łukasz Ostaszewski, integrated communication partner w Plej,

Plej to zespół 150 specjalistów z obszarów takich jak client service, kreacja, strategia, eventy, digital, w tym social media, PMO, w tym front end, UX i UI. Agencja stale i projektowo obsługuje m.in. Play (P4 Sp. z o.o.), Energizer, Continental, Piątnicę, Andros czy markę piwa Namysłów.

Obecnie trwają rekrutacje m.in. teamu kreatywnego czy junior keynote designera. Poszukiwani są też kreatywni freelancerzy do współpracy projektowej.

Branża
Personalia