Natalia Kopytko w zespole Szumy Park Hotel & Restaurant
Natalia Kopytko zarządza procesem otwarcia nowego czterogwiazdkowego Szumy Park Hotel & Restaurant na Roztoczu. Otwarcie obiektu planowane jest na czerwiec tego roku.
Rolą Natalii Kopytko przed otwarciem jest stworzenie tożsamości obiektu i jego zespołu oraz wprowadzenie marki pierwszego czterogwiazdkowego obiektu, nowoczesnego hotelu w sercu Roztocza, czyli na granicy województw lubelskiego i podkarpackiego. Proces, którym kieruje, wymaga precyzyjnego określenia grupy docelowej gości hotelu, w której bardzo ważną rolę będą odgrywali kreatywni organizatorzy spotkań. Natalia pracuje nad stworzeniem koncepcji produktu i komunikacji. Ponadto odpowiada za wdrożenie skutecznych procedur i budowę zespołu sprzedaży oraz operacyjnego.
Natalia Kopytko związała się z firmą właścicieli hotelu (Zakładem Gastronomicznym „U Antka” Antoni Wyszyński) „na chwilę” w 2015 roku. Absolwentka filologii polskiej na Uniwersytecie Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie dołączyła do zespołu pierwszego obiektu należącego do rodziny Wyszyńskich w Tomaszowie Lubelskim – Hotelu Antoni. Skorzystała wówczas z oferty pracy w recepcji. Przez co najmniej sześć miesięcy zdobywała przede wszystkim zaufanie zespołu. Zdobycie zaufania właścicieli hotelu oraz zdobycia doświadczenia w relacjach z gośćmi, w sprzedaży, w tworzeniu polityki cenowej hotelu oraz – jak podkreśla – ponadprzeciętnej gotowości do rozwoju, wymagało kilku lat.
– Zależało nam na tym, aby realizacja projektu otwarcia naszego drugiego hotelu była przeprowadzona profesjonalnie i zgodnie z wymaganiami rynku oraz potrzebami gości, które bardzo dynamicznie się zmieniają. Jesteśmy rodzeństwem z rodziny przedsiębiorców. Od najmłodszych lat pracujemy z wizją rozwoju rodzinnego biznesu, jednak każde z nas odnajduje się najlepiej w innej roli – nasza siostra z łatwością dostrzega nowe możliwości inwestycyjne, najmłodszy brat idealnie spisuje się w działalności operacyjnej, a mnie największą przyjemność sprawia rola developera. Potrzebowaliśmy kogoś, kto doskonale nas rozumie. Kogoś, kto tak jak my, całą duszą i ciałem czuje to miejsce. Osoby, która ma mnóstwo energii i razem z nami zbuduje spójną koncepcję obiektu otoczonego zielonymi płucami puszczy, łączącego ideę wspierania lokalnej przedsiębiorczości i hotelarstwa XXI wieku. Hotelu, w którym zakochają się goście odwiedzający Roztocze. Spośród całego zespołu, powierzenie tej roli Natalii było dla nas najbardziej naturalnym wyborem – mówi Marcin Wyszyński, właściciel obiektu.
Szumy Park Hotel & Restaurant – pierwszy czterogwiazdkowy hotel na Roztoczu, w lasach Puszczy Solskiej, zostanie otwarty pod koniec czerwca. W I etapie nowy obiekt zaoferuje 26 pokoi dwuosobowych i sześć typu studio, restaurację Kwiat Paproci, bar, salę konferencyjną o powierzchni 120 m2 oraz leśne spa (sauna i jacuzzi).