Awanse w dziale F&B w Warsaw Marriott Hotel
Paweł Żochowski w sierpniu awansował na stanowisko dyrektora gastronomii Warsaw Marriott Hotel, a Paweł Możdżonek od września będzie pełnił funkcję zastępcy dyrektora Działu Gastronomii.
Paweł Żochowski pracę w warszawskim hotelu Marriott rozpoczął w 1990 roku w dziale Housekeeping, następnie został pomocnikiem barmana, a po trzech latach zaproponowano mu pracę na stanowisku barmana w O’Hara Pub, który był znany nieco później jako Champions Sport Bar. Tam uczestniczył w otwarciu jednego z pierwszych miejsc z pizzą w Warszawie – Pizza Hut. Po zakończeniu tego projektu wrócił do Lobby Baru, a następnie przeniósł się do Panorama Bar, gdzie pracował do 2007 roku, obejmując kolejne kierownicze stanowiska. W 2016 roku na chwilę odszedł z hotelu, aby na nowo rozpocząć swoją podróż z Marriotem również w Panorama Bar. Następne dwa lata to ciężki okres pandemii i awans na zastępcę kierownika gastronomii – od marca do lipca 2022 zajmował stanowisko kierownika gastronomii. Ostatecznie od sierpnia 2022 zajmuje pozycję dyrektora Działu Gastronomii.
Z małą przerwą pracuje w Warsaw Marriott Hotel ponad 30 lat. Jak mówi: – Cały ten czas był dla mnie nauką o życiu i ludziach, niezapomnianą przygodą. Praca w takim obiekcie to również spełnianie najwyższych standardów wobec gości i współpracowników. Przeszedł przez wszystkie szczeble w dziale gastronomii, co – jak podkreśla – pozwala mu jako osobie zarządzającej działem z pokorą i szacunkiem oraz dystansem kierować pracą swoich podwładnych.
Paweł Możdzonek od września będzie pełnił funkcję zastępcy dyrektora Działu Gastronomii. Jego kariera zawodowa związana jest z hotelem Marriott. Pierwszy raz trafił do hotelu jeszcze w szkole gastronomicznej jako praktykant, a potem kelner w Dziale Bankietów. W 1998 roku zaczął pracę jako etatowy pracownik w Dziale Sterwardingu i jeszcze w tym samym roku został przeniesiony do Działu Bankietów jako kelner. Po kilku latach awansował na stanowisko kierownika Działu Bankietów . W 2012 roku jako starszy supervisor F&B zajmował się Champions Sports Bar, gdzie z powodzeniem poprowadził kilka wielkich wydarzeń sportowych, począwszy od UEFA Euro 2012, przez mistrzostwa świata w piłce nożnej w 2014 r., kończąc na mistrzostwach świata w siatkówce w 2014 roku. Potem wrócił do Działu Bankietów jako starszy supervisor pełniący funkcję managera Działu Bankietów, a w późniejszym okresie objął to stanowisko na stałe. Paweł z pomocą swoich zaufanych kierowników zarzadzał dużymi zespołami, liczącymi do 80 osób. Obecnie, do września pełni funkcję assistant F&B manager. Jest zdania, że każdy pracownik powinien przejść przez stanowiska od najniższego szczebla, ponieważ tylko wtedy jest w stanie zarządzać zespołem i wie, z jakimi wyzwaniami będzie musiał się mierzyć.
Zobacz Warsaw Marriott Hotel w Wyszukiwarce Obiektów Konferencje.pl >>>