Awanse w dziale F&B w Warsaw Marriott Hotel

Paweł Żochowski, dyrektora gastronomii Warsaw Marriott Hotel, i Paweł Możdżonek, zastępca dyrektora Działu Gastronomii
Na zdjęciu: Paweł Żochowski, dyrektora gastronomii Warsaw Marriott Hotel, i Paweł Możdżonek, zastępca dyrektora Działu Gastronomii

Paweł Żochowski w sierpniu awansował na stanowisko dyrektora gastronomii Warsaw Marriott Hotel, a Paweł Możdżonek od września będzie pełnił funkcję zastępcy dyrektora Działu Gastronomii.

Paweł Żochowski pracę w warszawskim hotelu Marriott rozpoczął w 1990 roku w dziale Housekeeping, następnie został pomocnikiem barmana, a po trzech latach zaproponowano mu pracę na stanowisku barmana w O’Hara Pub, który był znany nieco później jako Champions Sport Bar. Tam uczestniczył w otwarciu jednego z pierwszych miejsc z pizzą w Warszawie – Pizza Hut. Po zakończeniu tego projektu wrócił do Lobby Baru, a następnie przeniósł się do Panorama Bar, gdzie pracował do 2007 roku, obejmując kolejne kierownicze stanowiska. W 2016 roku na chwilę odszedł z hotelu, aby na nowo rozpocząć swoją podróż z Marriotem również w Panorama Bar. Następne dwa lata to ciężki okres pandemii i awans na zastępcę kierownika gastronomii – od marca do lipca 2022 zajmował stanowisko kierownika gastronomii. Ostatecznie od sierpnia 2022 zajmuje pozycję dyrektora Działu Gastronomii.
Z małą przerwą pracuje w Warsaw Marriott Hotel ponad 30 lat. Jak mówi: – Cały ten czas był dla mnie nauką o życiu i ludziach, niezapomnianą przygodą. Praca w takim obiekcie to również spełnianie najwyższych standardów wobec gości i współpracowników. Przeszedł przez wszystkie szczeble w dziale gastronomii, co – jak podkreśla – pozwala mu jako osobie zarządzającej działem z pokorą i szacunkiem oraz dystansem kierować pracą swoich podwładnych.

Paweł Możdzonek od września będzie pełnił funkcję zastępcy dyrektora Działu Gastronomii. Jego kariera zawodowa związana jest z hotelem Marriott. Pierwszy raz trafił do hotelu jeszcze w szkole gastronomicznej jako praktykant, a potem kelner w Dziale Bankietów. W 1998 roku zaczął pracę jako etatowy pracownik w Dziale Sterwardingu i jeszcze w tym samym roku został przeniesiony do Działu Bankietów jako kelner. Po kilku latach awansował na stanowisko kierownika Działu Bankietów . W 2012 roku jako starszy supervisor F&B zajmował się Champions Sports Bar, gdzie z powodzeniem poprowadził kilka wielkich wydarzeń sportowych, począwszy od UEFA Euro 2012, przez mistrzostwa świata w piłce nożnej w 2014 r., kończąc na mistrzostwach świata w siatkówce w 2014 roku. Potem wrócił do Działu Bankietów jako starszy supervisor pełniący funkcję managera Działu Bankietów, a w późniejszym okresie objął to stanowisko na stałe. Paweł z pomocą swoich zaufanych kierowników zarzadzał dużymi zespołami, liczącymi do 80 osób. Obecnie, do września pełni funkcję assistant F&B manager. Jest zdania, że każdy pracownik powinien przejść przez stanowiska od najniższego szczebla, ponieważ tylko wtedy jest w stanie zarządzać zespołem i wie, z jakimi wyzwaniami będzie musiał się mierzyć.

Zobacz Warsaw Marriott Hotel w Wyszukiwarce Obiektów Konferencje.pl >>>

Zaloguj się
Informacje
Branża
Personalia
Realizacje
Otwarcia
Inwestycje
Catering
Technologie
Transport
Artykuły
Wywiady
Felietony
Publicystyka
Raport
Prawo
Biblioteka
Incentive travel
Prawo
Ogłoszenia
Przetargi
Praca
Wydarzenia
Galeria
Wyszukiwarka obiektów
Nasze projekty
MP Power Awards©
MP Fast Date©
MP MICE Tour
MP MICE & More
MP Legia Cup
Nasza oferta
Reklama i promocja
Content marketing
Wydarzenia
Konkurs
Webinary
Studio kreatywne
O nas
Polityka prywatności
Grupa odbiorcza
Social media
Kontakt
O MeetingPlanner.pl