Piotr Fortuna – nowy Szef Kuchni w Melon Catering
Piotr Fortuna to kucharz z imponującym, ponad 20-letnim doświadczeniem w gastronomii, dołącza do zespołu Melon Catering po latach pracy w renomowanych restauracjach Warszawy – m.in. Mąka i Woda, Boska Włoska, Boska Praga, TuTaj – oraz współpracy z tak prestiżowymi markami, jak Novotel Airport i Belvedere Catering.
Nasza współpraca z Piotrem sięga wielu lat wstecz. Mieliśmy przyjemność realizować wspólnie największe i najbardziej wymagające projekty, w tym świąteczny event dla 1500 osób dla Jeronimo, a także – jeszcze przed jego stałym dołączeniem – powierzyć mu prowadzenie kuchni i kierowanie zespołem kucharzy podczas wyjazdowego Forum Biznesowego w Krynicy.
Piotr to nie tylko perfekcyjna znajomość technik kulinarnych, ale też mistrz organizacji i zarządzania zespołem. Cechuje go ogromna pasja do smaku, estetyki podania i tworzenia kulinarnych historii, które zapadają w pamięć. Łączy kreatywność, precyzję i wysokie standardy, dzięki czemu potrafi podnieść rangę każdego wydarzenia – od kameralnych kolacji VIP po wielotysięczne eventy plenerowe.
W Melon Catering odpowiada za tworzenie autorskich konceptów menu, rozwój zaplecza kulinarnego i wspieranie całego zespołu w realizacji wydarzeń na światowym poziomie. Jesteśmy dumni, że tak doświadczony ekspert i znakomity kucharz zasila nasze szeregi – i nie możemy się doczekać, by pokazać efekty tej współpracy.
ARTYKUŁ PARTNERA