Jacek Majcherek – nowy szef kuchni Hotelu Mistral Sport
Do zespołu Hotelu Mistral Sport w Gniewinie dołączył ostatnio Jacek Majcherek, który pełni obecnie funkcję szefa hotelowej kuchni. Nowy szef stawia na lokalne produkty i zdrowe odżywianie.
Jego plany koncentrują się przede wszystkim na pracy w kierunku wzmocnienia wizerunku hotelowej restauracji jako miejsca szczególnie polecanego dla osób uprawiających sport oraz dbających o swoje ciało.
– Zgodnie z misją hotelu, stawiam na trendy zdrowego żywienia w optymalnym balansie z kuchnią fit. W mojej kuchni czerpię z tego, co region Pomorza ma najlepszego do zaoferowania w różnych porach roku. Stawiam przede wszystkim na lokalnych, często niszowych dostawców z jak najbliższej okolicy – mówi Jacek Majcherek. – Jako pasjonat sportu, trzymam się światowego trendu kuchni wellness, w której prawidłowe odżywianie odgrywa kluczową rolę w prowadzeniu zdrowego trybu życia.
Jacek Majcherek to utytułowany kucharz, znany między innymi z udziału w programie TopChef, zdobywca srebrnego medalu olimpijskiego w kuchni regionalnej, uczestnik Narodowej Reprezentacji Kucharzy podczas Mistrzostw Świata w Erfurcie.
Przez kilka lat pracował w najlepszych restauracjach Anglii, Norwegii i Danii. Odbywał staż w Restauracji Chelsea u Gordona Ramseya, a także restauracji Michelin Noma w Kopenhadze pod okiem szefa Rene Redzepi. Prowadzona przez niego Restauracja White House Sopot zdobyła w latach 2014-2015 czapkę Przewodnika Gault&Millau.