11. edycja Charytatywnych Kulinarnych Zawodów Dziennikarzy: smakowicie, muzycznie i z sercem

Informacje o wydarzeniu

Kategoria

CSR

Liczba osób

150

Data

06.2025

Klient

Fundacja Dwie Głowy


Wykonawcy

Agencja eventowa

Rebelia Media Group

Warszawa, mazowieckie

Obiekt

Opis wydarzenia

Po raz jedenasty znani dziennikarze z czołowych polskich mediów spotkali się podczas Charytatywnych Kulinarnych Zawodów Dziennikarzy. Za organizację wydarzenia, które odbyło się 9 czerwca w Villi Foksal w Warszawie, odpowiadała Rebelia Media. 
 
Pomysłodawczynią tego przedsięwzięcia jest Monika Roszak, która wraz z Arturem Szczęsnym i Grzegorzem Kieniksmanem z Rebelia Media pokazują, jak pasja i dobre intencje przekładają się na realną pomoc. 
Gotowanie staje się pretekstem do wsparcia ważnej społecznej misji – przeciwdziałania wykluczeniu osób zmagających się z zaburzeniami psychicznymi, realizowanej przez Fundację Dwie Głowy.
 
W przyjaznej, ale pełnej pasji rywalizacji kulinarnej udział wzięli Beata Tadla (TVP), Agnieszka Kołodziejska (Radio Zet),Mateusz Hładki (TVN), Mateusz Szymkowiak (TVP), Agnieszka Milczarz (Polsat), Robert El Gendy (TVP), Bartosz Cebeńko (TVP), Piotr Jędrzejek (TVP), Marta Abramczyk (TVN 24), Marek Smółka (TVP), Joanna Kryńska (TVN24), Milena Rostkowska-Galant (Polsat), Radosław Mróz (TVN 24), Justyna Śliwowska-Mróz (TVP Info), Dominika Komarnicka (TVP), Marta Budzyńska (Polsat), Mirosław Cichy (TVP), Arleta Zalewska (TVN 24).
 
W tegorocznej edycji uczestnicy zmierzyli się w trzyosobowych drużynach, rywalizując w dwóch kategoriach: przystawki z serem Lazur oraz danie główne z polskiej wołowiny.
 
Zwycięzcami w kategorii „danie główne” została drużyna Mileny Rostkowskiej-Galant, Joanny Kryńskiej i Radosława Mroza, którzy zachwycili jurorów innowacyjną interpretacją tataki z wołowiny, podaną z lokalnymi dodatkami i zaskakującymi akcentami smakowymi.
Natomiast w kategorii „przystawka” wygrała drużyna Dominiki Komarnickiej, Mateusza Szymkowiaka i Piotra Jędrzejaka, którzy stworzyli efektowne danie łączące szparagi i truskawki, uzupełnione grzankami z serem pleśniowym.
 
Wśród jurorów znaleźli się przedstawiciele świata mediów i kultury: Dorota Wellman, Katarzyna Montgomery, Maria Sadowska, Michał Bebło i Kuba Korczak. Imprezę poprowadziła Kamila Biedrzycka (Super Express).
 
Gotującym dziennikarzom kibicowali m.in. Ewa Minge, Karolina Pajączkowska, Monika Richardson, Odeta Moro, Mariusz Kozak, Ramona Rey, Laura Łącz, Krzysztof Kasa Kasowski, Eliza Gwiazda, Izabela Kopeć czy Joanna Maloney. Grono to uświetnili swą obecnością inni dziennikarze oraz przedstawiciele świata biznesu i polityki.
 
Zwieńczeniem wieczoru był recital jazzowy Doroty Miśkiewicz i Marka Napiórkowskiego oraz wystawa fotografii autorstwa Jarka Wierzbickiego – artysty, którego prace zostały docenione przez legendy muzyki, takie jak Herbie Hancock, Bobby McFerrin, Ewa Bem czy Urszula Dudziak.
 
O oprawę oraz wsparcie Fundacji Dwie Głowy zadbali partnerzy wydarzenia: Fundacja Santander, Poczta Polska, Samorząd Województwa Mazowieckiego, Biodegra, Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego, Sklep Tomato – warzywa, owoce, Lazur – producent serów pleśniowych, Instytut Zootechniki, Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa, marka biżuteryjna Buba oraz odzieżowa Elevenstory, North Coast oraz Philipiak Milano.

Fotorelacja: Przemo Pączkowski, Mariusz Konfiszer

Zaloguj się
Informacje
Branża
Personalia
Realizacje
Otwarcia
Obiekty
Catering
Technologie
Transport
Artykuły
Wywiady
Felietony
Publicystyka
Raport
Prawo
Biblioteka
Incentive travel
Prawo
Ogłoszenia
Przetargi
Praca
Wydarzenia
Galeria
Wyszukiwarka obiektów
Nasze projekty
MP Power Awards©
MP Fast Date©
MP MICE Tour©
MP MICE & More©
MP Impact©
Nasza oferta
Reklama i promocja
Content marketing
Wydarzenia
Konkurs
Webinary
Studio kreatywne
O nas
Polityka prywatności
Grupa odbiorcza
Social media
Kontakt
O MeetingPlanner.pl