Mazurkas Catering 360°partnerem 10. gali Wine & Food Noble Night
Mazurkas Catering 360° jako partner tegorocznej edycji Wine & Food Noble Night przygotował autorski deser dla ponad 1000 gości, a także urodzinowy tort z okazji okrągłej dziesiątej rocznicy konkursu kulinarnego.
W hali Expo XXI Warszawa odbył się finał dziesiątej edycji Wine & Food Noble Night, z udziałem 12 restauracji wybranych w pierwszym etapie konkursu. Podczas wieczoru goście udali się w podróż do świata pełnego smaków, zapachów i barw. Kulinarne doznania zapewniły autorskie przystawki i dania główne, stworzone specjalnie na tę okazję przez szefów kuchni dwunastu restauracji konkursowych. Całość zamknął pozakonkursowy deser w formule popisu mistrzowskiego, przygotowany przez Mazurkas Catering 360°, pod wodzą Aleksandry Pintary-Smoczyńskiej , sous chefa kreatywnego Mazurkas Catering 360° i MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel. Mistrzyni autorskich sosów i musów zaserwowała „Bazylię z maliną zamknięte
w czekoladowym Chapeau” – połączenie bazyliowego biszkoptu z sosem malinowym
i czekoladą.
Na finał wieczoru z okazji jubileuszu 10-lecia konkursu Wine & Food Night Mazurkas Catering 360° przygotował kilkumetrowy tort, którego symboliczny pierwszy kawałek pokrojony został przez przedstawiciela organizatora konkursu, prezesa Noble Bank.
Gala odbyła się 23 września.