Kuchnie świata w MCC Mazurkas: tajski wrzesień
Nową propozycją szefa kuchni MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360° Mariusza Pietrzaka jest autorskie menu z różnych stron świata. We wrześniu goście Restauracji George Sand mogą przenieść się w kulinarną podróż do Tajlandii.
W tym specjalnym menu znajdują się wołowina marynowana w aromatycznych przyprawach, aksamitna zupa z mleka kokosowego z płatkami kurczaka, okoń morski marynowany w trawie cytrynowej w sosie słodko-kwaśnym czy wieprzowina w zielonym curry z młodym bambusem i grzybami mung oraz mus z tapioki z kremem mango na deser.
W menu Restauracji George Sand na co dzień dania inspirowane kuchnią francuską i śródziemnomorską oraz tradycyjne dania kuchni polskiej, do których szef kuchni dodał akcenty kuchni fusion. Restauracja George Sand jest laureatem Złotego Widelca - nagrody przyznanej przez jury akcji rekomendującej warszawską gastronomię „Warszawa od kuchni”.
Mariusz Pietrzak z MCC Mazurkas i Mazurkas Catering 360° związany jest od 2012 roku. W swojej dotychczasowej karierze jako szef kuchni Mazurkas Catering 360° odpowiadał m.in. za przygotowanie i realizację kompleksowej obsługi gastronomicznej Szczytu NATO 2016 na Stadionie Narodowym w Warszawie i kolacji dla ministrów spraw zagranicznych państw członkowskich NATO w Teatrze Wielkim oraz wybranych wydarzeń w czasie 41. sesji Komitetu Światowego Dziedzictwa UNESCO, która odbyła się w Krakowie w 2017 roku.