Zakładki jasne

Najnowsze obiekty

Stodoła Czereśniowy Sad

Grażyna (mazowieckie)

L’avanti Restaurant & Cocktail Bar

Warszawa (mazowieckie)

Hotel Lavender Kraków

Kraków (małopolskie)

Stadion Śląski

Chorzów (śląskie)

Pałac w Zaborówku

Zaborówek (mazowieckie)

Najnowsze usługi

Ulala Chef

Warszawa (mazowieckie)

Masters Catering

Warszawa (mazowieckie)

Wersal Catering

Duchnów (mazowieckie)

EventoweMeble.pl

Warszawa (mazowieckie)

Winnica Dwórzno - degustacje

Dwórzno (mazowieckie)
A A
Branża

Kuchnia grecka w Restauracji George Sand, w Hotelu Mazurkas

W październiku goście Restauracji George Sand w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel z Ożarowa Mazowieckiego mogą próbować potraw kuchni greckiej. Jest to kolejna odsłona cyklu „Kuchni Świata”, który rozpoczął się we wrześniu prezentacją dań z Tajlandii.

Autorskie dania szefa kuchni tego lokalu Mariusza Pietrzaka inspirowane są przede wszystkim kuchnią śródziemnomorską oraz podróżami, zarówno bliskimi, jak i w odległymi rejonami globu. W greckiej kuchni każdy znajdzie coś dla siebie. Wegetarianie mogą polubić między innymi autorską wersję pasty z bakłażana i sera feta lub sakiewkami ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami na grillowanym halloumi. Zwolennikom potraw mięsnych proponowany jest tradycyjny talerz grillowy a miłośnikom ryb  filet z dorady z risotto bazyliowym przyrządzony na sposób grecki. Wszystkim natomiast szef kuchni poleca deser - ciasto filo pieczone w syropie z pianką z sera feta i musem figowym z sosem z cytryny.

09 paź 2018
 
średnia ocen:
0.0
 
oceń
 
 
 
Meeting Planner Sp. z o.o.
ul. Złota 9/30, 00-019 Warszawa
tel.: 22.378 38 51
 
Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka.