Kuchnia grecka w Restauracji George Sand, w Hotelu Mazurkas

W październiku goście Restauracji George Sand w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel z Ożarowa Mazowieckiego mogą próbować potraw kuchni greckiej. Jest to kolejna odsłona cyklu „Kuchni Świata”, który rozpoczął się we wrześniu prezentacją dań z Tajlandii.

Autorskie dania szefa kuchni tego lokalu Mariusza Pietrzaka inspirowane są przede wszystkim kuchnią śródziemnomorską oraz podróżami, zarówno bliskimi, jak i w odległymi rejonami globu. W greckiej kuchni każdy znajdzie coś dla siebie. Wegetarianie mogą polubić między innymi autorską wersję pasty z bakłażana i sera feta lub sakiewkami ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami na grillowanym halloumi. Zwolennikom potraw mięsnych proponowany jest tradycyjny talerz grillowy a miłośnikom ryb  filet z dorady z risotto bazyliowym przyrządzony na sposób grecki. Wszystkim natomiast szef kuchni poleca deser - ciasto filo pieczone w syropie z pianką z sera feta i musem figowym z sosem z cytryny.

Zaloguj się
Informacje
Branża
Personalia
Realizacje
Otwarcia
Obiekty
Catering
Technologie
Transport
Artykuły
Wywiady
Felietony
Publicystyka
Raport
Prawo
Biblioteka
Incentive travel
Prawo
Ogłoszenia
Przetargi
Praca
Wydarzenia
Galeria
Wyszukiwarka obiektów
Nasze projekty
MP Power Awards©
MP Fast Date©
MP MICE Tour
MP MICE & More
MP Legia Cup
Nasza oferta
Reklama i promocja
Content marketing
Wydarzenia
Konkurs
Webinary
Studio kreatywne
O nas
Polityka prywatności
Grupa odbiorcza
Social media
Kontakt
O MeetingPlanner.pl