Hyatt Regency Warsaw z własną pasieką na dachu
Warszawski hotel Hyatt posiada swój miód – „Łazienki Gold”. Miód produkowany przez 100 tys. pszczół zamieszkujących dach hotelu jest serwowany w porze śniadaniowej w hotelowej restauracji Venti-tre.
Hyatt Regency Warsaw jest pierwszym i jak dotąd jedynym hotelem w Polsce, który na dachu obiektu posiada ule. Pozyskiwany miód o nazwie „Łazienki Gold” serwowany jest m.in. podczas śniadań w restauracji Venti-tre.
Pomysł prowadzenia własnej pasieki powstał wraz z propagowaną przez hotele Hyatt filozofią zdrowej, ekologicznej i zrównoważonej diety "Food. Thoughtfully Sourced. Carefully Served" (Jedzenie. Pozyskiwane z rozmysłem. Starannie podane.) Filozofia ta determinuje wszystkie decyzje w hotelach Hyatt, wpływające na to, jak świadczy się usługi gastronomiczne: od pozyskania, zdrowych i ekologicznych produktów, poprzez ich staranny dobór ze szczególną uwagę na preferencje gości w komponowanym menu, po kształtowanie ostatecznego doświadczenia gościa i jego satysfakcji ze świadczonych usług.
Od początku maja tego roku pszczoły zbierają nektar z kwiatów drzew znajdujących się w położonym w pobliżu Hyatta Parku Łazienkowskim. Pasieką opiekuje się Marek Barzyk, pszczelarz ekologicznej pasieki znajdującej się na górzystych terenach Podkarpacia. Barzyk posiada duże doświadczenie w produkcji miodu, a jego priorytetem jest hodowla pszczół w jak najbardziej naturalnym środowisku.
Miód Hyatt Regency Warsaw będzie dostępny także w sprzedaży.