Dziczyzna i grzyby w krakowskiej Milk&Co
W październiku restauracja Milk&Co w krakowskim hotelu Radisson Blu serwuje jesienne dania przygotowane na bazie dziczyzny i grzybów.
Oprócz sztandarowej propozycji restauracji głównym tematem serwowanej w Milk&Co kuchni są obecnie grzyby i dziczyzna. Stanisław Bobowski, szef kuchni w Radisson Blu Hotel Kraków w menu Surf&Turf proponuje m.in. stek z sarny, pierś z kaczki, szynkę z dzika czy polędwicę z jelenia.
Jak mówi: – Ze szlachetną zwierzyną należy postępować ostrożnie, jak ze wszystkim, co szlachetne. Przyrządzając mięso dzika czy jelenia nie zastanawiam się, jak je poprawić ziołami i przyprawami, ale jak nie zepsuć właściwego mu wyjątkowego smaku i aromatu. Dziczyzna, leśne owoce i grzyby są jednymi z najbardziej naturalnych składników, jakie w obecnych czasach mają szansę trafić na nasze stoły i aby takie pozostały trzeba przygotowywać je w równie naturalny sposób, łącząc ich królewski smak z prostotą przypraw i dodatków.
Wśród dodatków i przypraw pojawią się żurawina, owoce jałowca, czosnek, majeranek, tymianek oraz dania z orzechami, śliwkami i jabłkami z polskich sadów.
Jesienny bufet Surf&Turf serwowany jest w październiku w restauracji Milk&Co w czwartki, piątki i soboty, w godzinach od 18.00 do 23.00. Obowiązuje nielimitowana konsumpcja dań, wina, piwa, wody.