Dziczyzna i grzyby w krakowskiej Milk&Co

W październiku restauracja Milk&Co w krakowskim hotelu Radisson Blu serwuje jesienne dania przygotowane na bazie dziczyzny i grzybów.

Oprócz sztandarowej propozycji restauracji głównym tematem serwowanej w Milk&Co kuchni są obecnie grzyby i dziczyzna. Stanisław Bobowski, szef kuchni w Radisson Blu Hotel Kraków w menu Surf&Turf proponuje m.in. stek z sarny, pierś z kaczki, szynkę z dzika czy polędwicę z jelenia.
Jak mówi: – Ze szlachetną zwierzyną należy postępować ostrożnie, jak ze wszystkim, co szlachetne. Przyrządzając mięso dzika czy jelenia nie zastanawiam się, jak je poprawić ziołami i przyprawami, ale jak nie zepsuć właściwego mu wyjątkowego smaku i aromatu. Dziczyzna, leśne owoce i grzyby są jednymi z najbardziej naturalnych składników, jakie w obecnych czasach mają szansę trafić na nasze stoły i aby takie pozostały trzeba przygotowywać je w równie naturalny sposób, łącząc ich królewski smak z prostotą przypraw i dodatków.
Wśród dodatków i przypraw pojawią się żurawina, owoce jałowca, czosnek, majeranek, tymianek oraz dania z orzechami, śliwkami i jabłkami z polskich sadów.
Jesienny bufet Surf&Turf serwowany jest w październiku w restauracji Milk&Co w czwartki, piątki i soboty, w godzinach od 18.00 do 23.00. Obowiązuje nielimitowana konsumpcja dań, wina, piwa, wody.

Zaloguj się
Informacje
Branża
Personalia
Realizacje
Otwarcia
Obiekty
Catering
Technologie
Transport
Artykuły
Wywiady
Felietony
Publicystyka
Raport
Prawo
Biblioteka
Incentive travel
Prawo
Ogłoszenia
Przetargi
Praca
Wydarzenia
Galeria
Wyszukiwarka obiektów
Nasze projekty
MP Power Awards©
MP Fast Date©
MP MICE Tour
MP MICE & More
MP Legia Cup
Nasza oferta
Reklama i promocja
Content marketing
Wydarzenia
Konkurs
Webinary
Studio kreatywne
O nas
Polityka prywatności
Grupa odbiorcza
Social media
Kontakt
O MeetingPlanner.pl