Kucharze The Westin Warsaw najlepsi w Primerba Cup

Sebastian Kornacki
Na zdjęciu: Sebastian Kornacki

Sebastian Kornacki oraz Michał Trukawka z hotelu The Westin Warsaw wygrali konkurs kulinarny Primerba Cup 2012. Zaproponowane przez nich małże św. Jakuba w trzech odsłonach oraz pierś z gęsi przekonały jury.


Menu, które dało prymat mistrzom kuchni z hotelu Westin Warsaw to m.in. trio przegrzebków serwowane na przystawkę oraz pierś z gęsi przygotowana metodą sous vide, podawana z puree z pietruszki i tymianku, smażone foie gras z brandy i solą lawendową, ravioli z soczewicy, młode warzywa, mus z moreli i żubrówki oraz sos z czerwonego wina.
Dania konkursowe zgodnie z zasadami musiały zostać przygotowane z wykorzystaniem: przegrzebków, grzybów portabello, szalotki, bok choy lub kalafiora oraz piersi z gęsi, suszonych moreli, foie gras i soczewicy.
Jak wspomina Sebastian Kornacki: – Przy kreacji naszych dań musieliśmy skorzystać z zastanej bazy produktów jednak, aby stworzyć coś wyjątkowego, kierowaliśmy się nowatorskim podejściem, aby wykreować niepowtarzalną strukturę i ciekawy smak dań. Muszę przyznać, że nasze menu było naprawdę skomplikowane i wciąż nie wierzę, że udało nam się to wszystko przygotować w regulaminowym czasie 1 godz. i 45 min.
Rywalizacja w konkursie Primerba Cup jest ogromna.
Do finału Primerba Cup trafiło dziewić profesjonalnych zespołów wyłonionych podczas wcześniejszych, wieloetapowych eliminacji.

Zaloguj się
Informacje
Branża
Personalia
Realizacje
Otwarcia
Obiekty
Catering
Technologie
Transport
Artykuły
Wywiady
Felietony
Publicystyka
Raport
Prawo
Biblioteka
Incentive travel
Prawo
Ogłoszenia
Przetargi
Praca
Wydarzenia
Galeria
Wyszukiwarka obiektów
Nasze projekty
MP Power Awards©
MP Fast Date©
MP MICE Tour
MP MICE & More
MP Legia Cup
Nasza oferta
Reklama i promocja
Content marketing
Wydarzenia
Konkurs
Webinary
Studio kreatywne
O nas
Polityka prywatności
Grupa odbiorcza
Social media
Kontakt
O MeetingPlanner.pl