Radisson Blu Kraków gotuje w social mediach
Krakowski Radisson Blu na Facebooku organizuje konkurs dla smakoszy. Do wygrania jest lekcja gotowania z szefem kuchni Stanisławem Bobowskim.
Hotel wykorzystuje do promocji social Media. Konkurs odbywa się w aplikacji na profilu Facebook krakowskiego obiektu:
http://www.facebook.com/RadissonBlu.Hotel.Krakow?sk=app_187117647998431
Może w nim wziąć udział każdy, kto posiada konto na tym portalu. Nagrodą główną jest lekcja gotowania dla dwóch osób w tematyce kuchni indyjskiej. – Spotkanie zorganizujemy na początku marca i odbędzie się ono w bardzo tajemniczym na co dzień miejscu – w naszej hotelowej kuchni. Wszystko, co zostanie ugotowane, z satysfakcją wspólnie zjemy! – mówi Stanisław Bobowski.
Aby wygrać indyjską lekcję gotowania, należy w aplikacji konkursowej w kilku zdaniach opisać swoją ulubioną potrawę. Wygra ta osoba, która najlepiej rozbudzi wyobraźnię innych i pod swoim uzasadnieniem zyska najwięcej głosów i pozytywnych komentarzy. Rozstrzygnięcie konkursu 29 lutego.
Jak dodaje Bobowski – „marzec jest u nas miesiącem kuchni indyjskiej i chcielibyśmy większej liczbie osób w bardzo obrazowy sposób przybliżyć sztukę przyrządzania potraw z tej części świata. Dlatego lekcja gotowania, która jest nagrodą w konkursie zostanie przeprowadzona z udziałem naszej „niespodzianki” – hinduskiego Szefa Kuchni”.
Nagrodami w konkursie są również książki kucharskie Blu Mood Food, które krakowski Radisson przygotował we współpracy z innymi polskimi hotelami swojej sieci.
Stanisław Bobowski do krakowskiego Radisson Blu trafił z Wielkiej Brytanii. Przez kilka lat zajmował tam stanowisko zastępcy szefa kuchni w hotelu Royal Bristol Marriott, a następnie, jako jedyny Polak w Anglii – stanowisko szefa kuchni hotelu Marriott w Swindon. Wcześniej przez 6 lat pracował na luksusowych statkach pasażerskich linii Princess Cruises, które na rejsy po całym świecie – od Alaski po Malediwy – zabierały nawet 2600 pasażerów.