The Oriental wprowadza nowe menu

Aprochet Inboom, szef kuchni The Oriental
Na zdjęciu: Aprochet Inboom, szef kuchni The Oriental

Szef kuchni restauracji The Oriental w warszawskim Sheratonie po powrocie z podróży do Tajlandii wprowadza nowe dania do karty.

Nowe menu restauracji The Oriental składa się z wielu propozycji, ale szef kuchni Aprochet Inboom w szczególności poleca ryby i owoce morza. Jedną z nowości w menu będzie zupa rybna z kuleczkami rybnymi i warzywami o pikantno-kwaśnym smaku i tajskim aromacie. Kolejną propozycją jest filet z karmazyna z bazyliowym sosem z chilli podany na gorącym talerzu, a także ogon langusty pieczony z ziołami, podany na tajskich warzywach z woka z sosem teriyaki i makaronem sojowym ze smażonymi z warzywami.
Jak twierdzi Aprochet Inboom, mięso langusty jest najdelikatniejszym ze wszystkich owoców morza, marynowane w tajskich przyprawach tworzy jedno z lepszych dań kuchni azjatyckiej.
Szef kuchni poleca również tradycyjny tajski deser z czerwonej fasoli ze słodkim mlekiem kokosowym i lodami waniliowymi.

Przykładowe ceny dań z nowego menu:
Tajska zupa rybna z kuleczkami rybnymi i warzywami – 33 zł
Filet z karmazyna z bazyliowym sosem z chilli podany na gorącym talerzu – 95 zł
Ogon langusty pieczony z ziołami, podany na tajskich warzywach z woka z sosem teriyaki i makaronem sojowym ze smażonymi z warzywami – 315 zł
Deser z czerwonej fasoli ze słodkim mlekiem kokosowym i lodami waniliowymi – 28 zł


 

Zaloguj się
Informacje
Branża
Personalia
Realizacje
Otwarcia
Obiekty
Catering
Technologie
Transport
Artykuły
Wywiady
Felietony
Publicystyka
Raport
Prawo
Biblioteka
Incentive travel
Prawo
Ogłoszenia
Przetargi
Praca
Wydarzenia
Galeria
Wyszukiwarka obiektów
Nasze projekty
MP Power Awards©
MP Fast Date©
MP MICE Tour
MP MICE & More
MP Legia Cup
Nasza oferta
Reklama i promocja
Content marketing
Wydarzenia
Konkurs
Webinary
Studio kreatywne
O nas
Polityka prywatności
Grupa odbiorcza
Social media
Kontakt
O MeetingPlanner.pl