The Oriental wprowadza nowe menu
Szef kuchni restauracji The Oriental w warszawskim Sheratonie po powrocie z podróży do Tajlandii wprowadza nowe dania do karty.
Nowe menu restauracji The Oriental składa się z wielu propozycji, ale szef kuchni Aprochet Inboom w szczególności poleca ryby i owoce morza. Jedną z nowości w menu będzie zupa rybna z kuleczkami rybnymi i warzywami o pikantno-kwaśnym smaku i tajskim aromacie. Kolejną propozycją jest filet z karmazyna z bazyliowym sosem z chilli podany na gorącym talerzu, a także ogon langusty pieczony z ziołami, podany na tajskich warzywach z woka z sosem teriyaki i makaronem sojowym ze smażonymi z warzywami.
Jak twierdzi Aprochet Inboom, mięso langusty jest najdelikatniejszym ze wszystkich owoców morza, marynowane w tajskich przyprawach tworzy jedno z lepszych dań kuchni azjatyckiej.
Szef kuchni poleca również tradycyjny tajski deser z czerwonej fasoli ze słodkim mlekiem kokosowym i lodami waniliowymi.
Przykładowe ceny dań z nowego menu:
Tajska zupa rybna z kuleczkami rybnymi i warzywami – 33 zł
Filet z karmazyna z bazyliowym sosem z chilli podany na gorącym talerzu – 95 zł
Ogon langusty pieczony z ziołami, podany na tajskich warzywach z woka z sosem teriyaki i makaronem sojowym ze smażonymi z warzywami – 315 zł
Deser z czerwonej fasoli ze słodkim mlekiem kokosowym i lodami waniliowymi – 28 zł