„La Rotisserie” w nowej odsłonie
Restauracja „La Rotisserie” w hotelu Mamaison Le Regina, prezentuje nowe wnętrze oraz menu.
Dotychczasowe wnętrza z ręcznie malowanymi freskami, ciężkimi zasłonami i spokojną brązową kolorystyką zastąpione zostały projektem, w którym dominuje prostota i elegancja.
Kameralne wnętrza restauracji La Rotisserie podkreślają nowoczesne, włoskie żyrandole oraz symetrycznie rozmieszczone wzdłuż całej sali kinkiety. Lekkie firany w kolorze ecru sprawiają, że wnętrza są przytulne i jasne.
Dębowa podłoga w formie francuskiej jodełki harmonizuje ze stolikami o tym samym wzorze, a dopełnieniem są krzesła stylizowane na lekkie fotele.
Ściany zdobią ręcznie postarzane lustra w stalowych ramach. Jedna ze ścian przeznaczona została na dużą winiarnię. Wina w restauracji dobiera je dwukrotny Mistrz Polski Somellerów – Andrzej Strzelczyk.
Zmianom wystroju towarzyszy również nowe menu, przygotowane przez utytułowanego szefa kuchni Pawła Oszczyka.