Tomasz Majszyk i Maciej Łobejko w świnoujskim Radissonie
Na czele pierwszego pięciogwiazdkowego hotelu w Świnoujściu – Radisson Blu Resort stoją Tomasz Majszyk w funkcji dyrektora generalnego oraz Maciej Łobejko na stanowisku zastępcy dyrektora.
Tomasz Majszyk jako dyrektor generalny zarządza całym hotelem, podlega mu 320 pracowników. Pierwsze kroki w hotelarstwie stawiał w recepcji, najpierw w amerykańskich hotelach sieci Starwood, a następnie pełnił funkcję dyrektora w kilku obiektach marki Radisson Blu. Po powrocie do Polski związał się z Accor, po czym kierował butikowym hotelem. Edukację zdobywał za granicą: na Oxfodzie oraz Rochester Institute of Technology w USA. Biegle posługuje się językiem angielskim i rosyjskim, a także dobrze włada ukraińskim i hiszpańskim. Po pracy poznaje uroki Polski na dwóch kołach lub zajmuje się artystyczną obróbką drewna.
Maciej Łobejko jako zastępca dyrektora, koncentruje się na procesach operacyjnych oraz podnoszeniu jakości świadczonych usług. Prowadzi szkolenia brandowe i z obsługi gości. Miał okazję poznać pracę hotelarza jako trainee manager. Potem piął się po szczeblach kariery w gastronomii – najpierw jako manager baru w warszawskim Sheratonie, a następnie dyrektor F&B w Grand Hotel Kraków. Piastował funkcje managerskie w takich hotelach jak: andels by Vienna House Łódź, Tobaco, Red Baron. Kształcił się w RPA, gdzie ukończył studia wyższe z hotel managementu. Komunikuje się swobodnie w językach: angielskim, rosyjskim oraz afrykanerskim. Wolne chwile dzieli między rodzinę i swoje sportowe pasje, którymi są rugby oraz krykiet. Interesuje się również kulinariami i enologią.