Najczęściej czytane

Pierwszy konkurs branży eventowej: MP Power...

MeetingPlanner.pl ogłasza pierwszy konkurs skierowany do przedstawicieli...

MP Power Night – uroczyste rozdanie nagród...

Pierwszy finał MP Power Awards odbył się 26 kwietnia w Centrum...

Druga edycja Poznań Media Expo

Specjaliści współpracujący z twórcami filmów o Jamesie Bondzie opowiedzą,...

SHOWEXPO w Kielcach

W tym roku w Kielcach odbędą się pierwsze w Polsce targi, które połączą...
 
Zakladki ciemne_wyszukiwarki

Usługi

Artyści

A A
Personalia

Artur Grajber w Belvedere Gourmet Group na stanowisku naczelnego szefa kuchni

Od 2 stycznia 2018 roku Artur Grajber dołączy Belvedere Gourmet Group, obejmując stanowisko naczelnego szefa kuchni. Pierwszym zadaniem nowego szefa naczelnego będą nowe inwestycje, jakie grupa planuje wprowadzić na rynek polski. Swoim wieloletnim doświadczeniem ma przyczynić się również do podniesienia atrakcyjności oferty Cateringu Belvedere by Design. 

Artur Grajber swoją przygodę z gastronomią rozpoczął w Zespole Szkół Gastronomicznych przy ul. Poznańskiej w Warszawie. Jak sam podkreśla, to tam właśnie nasiąknął miłością do zawodu kucharza. Jako uczeń miał praktyki w najlepszych warszawskich restauracjach. W ich kuchniach nauczył się kreatywności podczas komponowania potraw, a także pieczołowitości w dobieraniu produktów.
W 1990 roku rozpoczął pracę w restauracji „Parnas”. Była to pierwsza restauracja w Polsce z kapitałem i standardami rodem z Zachodu. Następnie, już jako szef zmiany, brał udział w ponownym otwarciu Hotelu Bristol w 1992 roku. I tu dał się poznać jako świetny kucharz i menedżer. W 1997 roku otwierał warszawską Restaurację 99 już jako szef kuchni. Także dzięki jego pracy i oddaniu, lokal zdobył niebawem tytuł restauracji roku. Kariera Artura Grajbera rozwijała się równie szybko w XXI wieku. W 2000 roku otwierał pierwszy mini browar i restaurację na polskim rynku – Soma. Dwa lata później związał się z siecią Starwood. W 2003 roku jako pierwszy polski szef kuchni otwierał pięciogwiazdkowy sieciowy hotel Westin Warsaw, w którym wprowadził nowatorską wówczas kuchnie fusion.
Następnie aż przez dziesięć lat, od 2006 do 2016 roku, Artur Grajber był szefem kuchni w hotelu Sheraton w Warszawie. Przy okazji miał możliwość współpracy przy otwarciach nowych hoteli sieci Starwood w Polsce. Od maja do grudnia 2017 roku kierował kuchnią warszawskiej restauracji Genesis.
Szczególne miejsce w résumé zawodowym Artura zajmują wszelkiego rodzaju imprezy bankietowe. Dyrygował już kuchnią podczas wydarzeń, w których brało udział od kilku do kilku tysięcy osób. Były to zarówno jednodniowe eventy, jak i kilkudniowe bankiety o nierzadko bardzo wysokiej randze. Osobiście miał okazję gotować dla wielu znanych artystów, polityków, a nawet członków rodzin królewskich.
W sztuce kulinarnej Artur Grajber uwielbia wyzwania. Szczególną estymą darzy kuchnię polską i rodzime produkty. Nadaje im nowoczesny smak oraz wygląd, szanując jednocześnie tradycję.
Od 2 stycznia 2018 roku Artur Grajber dołączy do Belvedere Gourmet Group, w której szeregach obejmie stanowisko naczelnego szefa kuchni. – Arturowi życzę, aby jego praca i zamiłowanie do zawodu ciągle się rozwijało oraz obfitowało w wiele wydarzeń i imprez kulinarnych, w których będziemy razem uczestniczyć – mówi prezes Belvedere Gourmet Group Artur Zymerman.

17 gru 2017
 
średnia ocen:
0.0
 
oceń
 
 
 
Meeting Planner Sp. z o.o.
ul. Złota 9/30, 00-019 Warszawa
tel.: 22.378 38 51
 
Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka.