Restauracja Belvedere ma nowego szefa kuchni

Posadę szefa kuchni w restauracji Belvedere pierwszego marca objął Sebastian Olma. Zastąpi on na tym stanowisku Adama Komara.
 

To bardzo istotna zmiana w zespole restauracji, która stawia na wieloletnią współpracę. Adam Komar funkcję szefa kuchni Belvedere pełnił przez osiem lat. I choć był to czas zarówno dla niego, jak i dla restauracji bardzo owocny, obecnie postanowił szukać nowych wyzwań na rynku gastronomii.
Prezes Belvedere Łazienki Królewskie, Artur Zymerman, bardzo miło wspomina współpracę z ustępującym szefem kuchni. Jak twierdzi „Adam wypełnił swoją rolę w naszej organizacji w 100 procentach i jestem mu za to bardzo wdzięczny. Wszyscy dziękujemy Adamowi za jego wkład w sukces naszej restauracji, zaangażowanie i postawę. Życzmy mu samych sukcesów w przyszłości”.
Sebastian Olma zna restaurację Belvedere bardzo dobrze. Od września 2017 roku pełni w niej funkcję szefa kreatywnego. Już wcześniej dał się poznać, jako pomysłowy i charyzmatyczny kucharz. Ma za sobą pracę w londyńskich restauracjach, m.in. pod okiem Gordona Ramsaya oraz Toma Aikensa. Po powrocie do Polski stał się sławny, dzięki wygranej II edycji programu Top Chef. W swojej pracy uwielbia łączyć tradycyjne polskie smaki z nowoczesną aranżacją dań.
Obecnie Sebastian Olma przejmie cały zakres odpowiedzialności za funkcjonowanie kuchni restauracyjnej.

Zaloguj się
Informacje
Branża
Personalia
Realizacje
Otwarcia
Obiekty
Catering
Technologie
Transport
Artykuły
Wywiady
Felietony
Publicystyka
Raport
Prawo
Biblioteka
Incentive travel
Prawo
Ogłoszenia
Przetargi
Praca
Wydarzenia
Galeria
Wyszukiwarka obiektów
Nasze projekty
MP Power Awards©
MP Fast Date©
MP MICE Tour
MP MICE & More
MP Legia Cup
Nasza oferta
Reklama i promocja
Content marketing
Wydarzenia
Konkurs
Webinary
Studio kreatywne
O nas
Polityka prywatności
Grupa odbiorcza
Social media
Kontakt
O MeetingPlanner.pl