Agata Krzykowska dyrektor generalną Batidy
Nową dyrektor generalną firmy Batida została Agata Krzykowska. Odpowiada za całość procesów w spółce, zarówno w cateringu, sprzedaży online przez e-sklep oraz sieci butików.
Agata Krzykowska pracę w branży eventowej i cateringowej zaczynała w rodzinnym Olsztynie, a następnie od 2010 roku kontynuowała ją w Warszawie. Na rynku warszawskim zdobywała doświadczenie w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel, a następnie otrzymała zaproszenie do zespołu Belvedere Gourmet Group. W obydwu miejscach doceniano jej zaangażowanie i predyspozycje do bycia liderem.
– Ten trudny czas dla branży eventowej, drugi kwartał roku, wykorzystaliśmy na odważne przeprowadzenie zmian w firmie. Wierzę, że to czas na rozwój oraz wprowadzenie innowacji, które przyciągną do Batidy zarówno klienta indywidualnego, jak i biznesowego, oczekującego najwyższych standardów obsługi. Wprowadzamy do firmy nowych członków zespołu, a tym samym nową jakość usług, nie dopuszczam bylejakości– komentuje Agata Krzykowska.
– Pani Agata zdobyła nasze zaufanie swoim zaangażowaniem a także ambitnymi planami rozwoju spółki, które sukcesywnie realizuje. Otwieramy się na nowe, wprowadzając kolejne produkty, wdrażając innowacyjne pomysły, tym razem również w przestrzeni, online nie zapominając jednocześnie, iż jesteśmy firmą rodzinną z 30-letnią historią – dodaje Jolanta Radziszewska, prezes Batidy.
Batida, firma rodzinna, działa na warszawskim rynku od 30 lat. Początkowo, jako jedna z pierwszych piekarni oferowała prawdziwe bagietki czy croissanty. Ustawione przy dużych oknach piekarni piece przyciągały Warszawiaków, którzy mogli zobaczyć cały proces ręcznego przygotowania wypieków. Obecnie Batida to dwie uzupełniające się linie – cukiernicza z czterema butikami na terenie Warszawy, oraz cateringowa obsługująca kompleksowo wydarzenia nawet dla kilkuset osób.