Futura Media dla Krajowej Spółki Cukrowej SA
Agencja Futura Media zorganizowała jubileuszową galę z okazji 15-lecia Krajowej Spółki Cukrowej SA. „Kryształowy Jubileusz” odbył się 9 listopada 2017 r., w Centrum Kulturalno-Kongresowym Jordanki w Toruniu.
Krajowa Spółka Cukrowa SA powstała w 2002 roku. Spółka jest obecnie największym w Polsce i ósmym, co do wielkości, producentem cukru buraczanego w Europie. Zarówno logotyp gali, scenografia, jak i projekcje multimedialne składały się z kryształów cukru, które były motywem przewodnim jubileuszu. Galę poprowadziła dziennikarka telewizyjna Anna Popek. Na uroczystości pojawił się prezydent Torunia Michał Zaleski, przedstawiciele władz wojewódzkich, Ministerstwa Rolnictwa i branży cukrowej. Z okazji jubileuszu wyróżniającym się pracownikom spółki wręczono odznaczenia i dyplomy. Prezydent Zaleski pogratulował władzom spółki i pracownikom, a na ręce prezesa Henryka Wnorowskiego złożył list gratulacyjny oraz upominek – grafikę o tematyce toruńskiej.
Część artystyczną rozpoczęły wykonując polskie i zagraniczne przeboje wokalistki programu „Jaka to melodia” Agata Dąbrowska oraz Aneta Figiel. Kolejną atrakcją było cukrowe show wykonane przez Tetianę Galitsynę. Artystka stworzyła kombinację obrazów jedynie przy pomocy cukru. Gwiazdą wieczoru była Halina Frąckowiak, która przy akompaniamencie zespołu Grzegorz Urban Band zaśpiewała swoje największe przeboje.
Na zakończenie części artystycznej na scenie pojawił się niebieski tort jubileuszowy, udekorowany kryształami cukru. Na uroczysty bankiet zaproszeni goście przeszli po czerwonym dywanie przez multimedialną projekcję na parze. W scenografii wykorzystano motywy tworzące bryły cukru. Podczas bankietu organizatorzy zaproponowali multimedialne atrakcje na parze wodnej – uczestnicy mogli wygrać upominki m.in. układając w powietrzu puzzle.
Niespodzianką wieczornego bankietu był pokaz mistrza polskiej sceny cukierniczej Krzysztofa Ilnickiego. Jego flagowym deserem – sernikiem kokosowym – zachwycił się brytyjski dziennik The Guardian. W 2016 roku otrzymał tytuł najlepszego cukiernika w Polsce, a także został jurorem programu telewizyjnego Bake-Off – Ale ciacho! Podczas bankietu Krzysztof Ilnicki przygotował znakomite trufle, które następnie goście otrzymali do degustacji.
Po stronie agencji Futura Media za projekt odpowiadał Marcin Trybura, media & event director.