Belvedere Catering by Design z nową ofertą: wellbeing podczas wydarzeń

Elżbieta Nitsze (prezes zarządu Belvedere Gourmet Group), Małgorzata Bronowska (deputy sales director, Belvedere Catering by Design),  Angelika Motopulos (konsultantka ds. zdrowia, Mój Prywatny Kucharz), Tomasz Łagowski (szef kuchni Restauracji Belvedere)
Na zdjęciu: Elżbieta Nitsze (prezes zarządu Belvedere Gourmet Group), Małgorzata Bronowska (deputy sales director, Belvedere Catering by Design), Angelika Motopulos (konsultantka ds. zdrowia, Mój Prywatny Kucharz), Tomasz Łagowski (szef kuchni Restauracji Belvedere)

Belvedere Catering by Design wprowadziło do portfolio ofertę „Wellbeing – filozofia zdrowego żywienia na wydarzeniach”. Nowa koncepcja została stworzona w trosce o dobrostan psychofizyczny gości wydarzeń oraz środowisko naturalne. Oficjalna prezentacja oferty odbyła się 27 września 2021 w Restauracji Belvedere.

– Postanowiliśmy zwrócić większą uwagę na temat związany z ogólnie pojętym dobrostanem człowieka, zwłaszcza że czas pandemii spowodował, iż społeczeństwo z coraz większą atencją podchodzi do stanu swojego zdrowia. Dlatego Belvedere Catering by Design, wychodząc naprzeciw tym potrzebom, wprowadziło do oferty prozdrowotne menu połączone z warsztatami edukacyjnymi na temat Wellbeingu. Proponując inną, świeżą odmianę oprawy cateringowej eventu, chcemy przyczynić się do promowania zdrowego stylu życia – informuje Elżbieta Nitsze, dyrektor generalna, prezes zarządu Belvedere Gourmet Group.

Oferta „Wellbeing – filozofia zdrowego żywienia na wydarzeniach” to zbilansowana sezonowa kompozycja fusion ze smaków orientalnych i polskich.

Wellbeing już w 1948 r. stało się słowem kluczowym dla Światowej Organizacji Zdrowia oznaczającym nie tylko brak schorzeń, ale przede wszystkim stan pełnego dobrostanu fizycznego, psychicznego i społecznego. Z badań przedstawionych w raporcie Well.hr wynika, że w Polsce jednak tylko ok. 15 proc. specjalistów zna ten termin.

Menu do oferty „Wellbeing – filozofia zdrowego żywienia na wydarzeniach” powstało przy współpracy Angeliki Motopulos, konsultantka ds. zdrowia w Mój Prywatny Kucharz, z szefami kuchni Restauracji Belvedere – Tomaszem Łagowskim oraz Belvedere Catering by Design – Dariuszem Mućko.

Szefowie kuchni: Restauracji Belvedere – Tomasz Łagowski i Belvedere Catering by Design – Dariusz Mućko

Główną autorką menu pozostaje jednak Angelika Motopulos, dyplomowany dietetyk, coach i mentor oraz entuzjastka holistycznego podejścia do zdrowia. Swoją wiedzę zdobywała między innymi na Uniwersytecie Medycznym we Wrocławiu, Uniwersytecie SWPS i Laboratorium Psychoedukacji w Warszawie. Obecnie Angelika jest ekspertem w firmie Mój Prywatny Kucharz, która od lutego 2021 znalazła się w portfolio marek Grupy Belvedere.

– Edukowanie społeczeństwa w kwestii dobrostanu psychofizycznego to moja misja. Dlatego cieszę się, że uczestniczyłam w tworzeniu tej wyjątkowej oferty, dzięki której będziemy mogli promować holistyczne podejście do zdrowia także na wydarzeniach. Zawartością oferty jest nie tylko menu o prozdrowotnym potencjale, pełne antyoksydantów stymulujących układ odpornościowy i wzmacniających walkę ze stresem oksydacyjnym oraz kwasów tłuszczowych omega-3 niezbędnych do prawidłowej pracy mózgu i serca, ale także warsztaty na temat redukcji stresu czy kontroli świadomego apetytu – mówi Angelika Motopulos.

Nowa oferta zawiera menu o prozdrowotnym potencjale oraz warsztaty na temat redukcji stresu czy kontroli świadomego apetytu

Jak podkreślają twórcy oferty „Wellbeing – filozofia zdrowego żywienia na wydarzeniach” została ona stworzona w oparciu o najwyższej jakości składniki pochodzące z ekologicznych, zrównoważonych upraw od lokalnych dostawców. Jest to sezonowa kompozycja fusion ze smaków orientalnych i polskich. W skład oferty wchodzą: śniadania serwowane, śniadania i lunche w formie bufetu, stacje live cooking, pakiety z napojami z ekologicznych ziaren, ziół i owoców.

W menu wśród przystawek znalazły się białe szparagi w oliwie infuzowanej rumiankiem oraz mini ośmiorniczki w świeżym zielonym pesto. Wśród dań głównych jest dyniowe tofu z dzikim ryżem oraz jarmużem blanszowanym z cytryną i pstrąg z Zielenicy na purée z groszku i mięty. Zdrowe propozycje deserowe to między innymi pieczona dynia z cynamonem na kremie kokosowym czy tatar z ananasa z sosem jogurtowym z marakują i kandyzowanym imbirem.
W cieszących się podczas wydarzeń największą popularnością propozycjach live cooking Belvedere Catering by Design proponuje poke bowls w pięciu wariantach między innymi: w wersji z rybą – hawaii bowl z brązowego ryżu, marynowanego tuńczyka, ananasa, rzodkiewki, fasolki mung, avocado, sezamu z sosem sriracha czy na słodko – sweet bowl z tapioki w mleku kokosowym, świeżego kokosa, limonki, granatu, liczi z płatkami migdałów. W ofercie są także napoje, a wśród nich świeżo wyciskane soki jak np. energetyzujący z pomarańczy, marchewki, selera i imbiru czy detoksyzujący ze szpinaku, awokado, ogórka, cytryny i imbiru oraz napary z róży, rumianku, aronii i bzu czy jabłkowo-żurawinowy.

Prezentacja nowej oferty odbyła się w Restauracji Belvedere.
Zobacz Restaurację Belvedere w Wyszukiwarce Obiektów MeetingPlanner.pl >>>

Zobacz też: Elżbieta Nitsze nowym prezesem Belvedere Gourmet Group >>>

Zaloguj się
Informacje
Branża
Personalia
Realizacje
Otwarcia
Obiekty
Catering
Technologie
Transport
Artykuły
Wywiady
Felietony
Publicystyka
Raport
Prawo
Biblioteka
Incentive travel
Prawo
Ogłoszenia
Przetargi
Praca
Wydarzenia
Galeria
Wyszukiwarka obiektów
Nasze projekty
MP Power Awards©
MP Fast Date©
MP MICE Tour
MP MICE & More
MP Legia Cup
Nasza oferta
Reklama i promocja
Content marketing
Wydarzenia
Konkurs
Webinary
Studio kreatywne
O nas
Polityka prywatności
Grupa odbiorcza
Social media
Kontakt
O MeetingPlanner.pl