Katarzyna Kasza w Endorfinie Foksal
Katarzyna Kasza jako manager ds. gastronomii w warszawskiej Endorfinie Foksal odpowiada z obszar cateringu w działalności firmy oraz organizowane w Endorfinie wydarzenia.
Do obowiązków Katarzyny Kaszy na obecnym stanowisko należy organizacja pracy gastronomii, jak podkreśla, całościowo. Jako wielozadaniowy manager odpowiada zarówno za konstruowanie ofert, sprzedaż i budowanie pozycji Endorfiny na rynku eventowym, jak i operacyjnie – za zarządzanie zakupami, dostawami po nadzór nad organizacją wydarzeń. Łączenie tych wielu funkcji jest możliwe, bo jak przyznaje, w pracę angażuje się na 120 proc. Zapytana o wyzwania związane z nowym miejscem pracy, podkreśla: – To miejsce mnie po prostu urzekło, a mam duże doświadczenie w gastronomii i organizacji wydarzeń. Jest przepiękne i posiada ogromny potencjał. Moim celem jest więc przybliżyć Warszawie nową Endorfinę, Endorfinę po zmianach – zaznacza Katarzyna Kasza.
Doświadczenie zawodowe Katarzyny Kaszy związane jest przede wszystkim z gastronomią i organizacją wydarzeń. Ma w swoim dorobku zarówno duże przedsięwzięcia dla ponad pięciu tysięcy uczestników, jak i kameralne ekskluzywne spotkania. Przez ostatnie kilka lat związana była z BMG Baccara, najpierw jako event & restaurant manager, a następnie jako dyrektor ds. usług gastronomicznych. Jako general manager prowadziła restaurację, winiarnię oraz sklep z winami pod marką „Enoteka Polska”. Była managerem warszawskich restauracji: Honoratka, St. Antonio, Bazyliszek, w każdej z nich zarządzała zarówno pracą restauracji, jaki usługami cateringowymi świadczonymi na zewnątrz.
Jej zainteresowania to przede wszystkim, literatura – jak podkreśla, nałogowo czyta, czasem dziesięć tytułów w jednym czasie. Lubi tez kino, choć na to hobby brakuje jej czasu. Uwielbia także podróżować, a jej ukochany kierunek to Dominikana, po raz piętnasty wybiera się tam w styczniu.
Mama dwóch dorosłych już synów, z których jeden poszedł w jej ślady i pracuje w gastronomii.