Jacek Majcherek – nowy szef kuchni Hotelu Mistral Sport

Do zespołu Hotelu Mistral Sport w Gniewinie dołączył ostatnio Jacek Majcherek, który pełni obecnie funkcję szefa hotelowej kuchni. Nowy szef stawia na lokalne produkty i zdrowe odżywianie.

 

Jego plany koncentrują się przede wszystkim na pracy w kierunku wzmocnienia wizerunku hotelowej restauracji jako miejsca szczególnie polecanego dla osób uprawiających sport oraz dbających o swoje ciało.

 

– Zgodnie z misją hotelu, stawiam na trendy zdrowego żywienia w optymalnym balansie z kuchnią fit. W mojej kuchni czerpię z tego, co region Pomorza ma najlepszego do zaoferowania w różnych porach roku. Stawiam przede wszystkim na lokalnych, często niszowych dostawców z jak najbliższej okolicy – mówi Jacek Majcherek. – Jako pasjonat sportu, trzymam się światowego trendu kuchni wellness, w której prawidłowe odżywianie odgrywa kluczową rolę w prowadzeniu zdrowego trybu życia.

 

Jacek Majcherek to utytułowany kucharz, znany między innymi z udziału w programie TopChef, zdobywca srebrnego medalu olimpijskiego w kuchni regionalnej, uczestnik Narodowej Reprezentacji Kucharzy podczas Mistrzostw Świata w Erfurcie.

Przez kilka lat pracował w najlepszych restauracjach Anglii, Norwegii i Danii. Odbywał staż w Restauracji Chelsea u Gordona Ramseya, a także restauracji Michelin Noma w Kopenhadze pod okiem szefa Rene Redzepi. Prowadzona przez niego Restauracja White House Sopot zdobyła w latach 2014-2015 czapkę Przewodnika Gault&Millau.

Zaloguj się
Informacje
Branża
Personalia
Realizacje
Otwarcia
Obiekty
Catering
Technologie
Transport
Artykuły
Wywiady
Felietony
Publicystyka
Raport
Prawo
Biblioteka
Incentive travel
Prawo
Ogłoszenia
Przetargi
Praca
Wydarzenia
Galeria
Wyszukiwarka obiektów
Nasze projekty
MP Power Awards©
MP Fast Date©
MP MICE Tour
MP MICE & More
MP Legia Cup
Nasza oferta
Reklama i promocja
Content marketing
Wydarzenia
Konkurs
Webinary
Studio kreatywne
O nas
Polityka prywatności
Grupa odbiorcza
Social media
Kontakt
O MeetingPlanner.pl