Zakładki jasne

Najnowsze obiekty

Arche Hotel Krakowska

Warszawa (mazowieckie)

Koszary Arche Hotel

Góra Kalwaria (mazowieckie)

ADN Centrum Konferencyjne

Warszawa (mazowieckie)

Arche Hotel Częstochowa

Częstochowa (śląskie)

Cukrownia Żnin

Żnin (kujawsko-pomorskie)

Najnowsze usługi

WygodaMICE

Kraków (małopolskie)

Fotografia eventowa -...

Warszawa (mazowieckie)

3 DOT Vision

Gdańsk (pomorskie)

Pingwin Łódzka Fabryka Lodu

Łódź (łódzkie)
A A
Personalia

Jacek Majcherek – nowy szef kuchni Hotelu Mistral Sport

Do zespołu Hotelu Mistral Sport w Gniewinie dołączył ostatnio Jacek Majcherek, który pełni obecnie funkcję szefa hotelowej kuchni. Nowy szef stawia na lokalne produkty i zdrowe odżywianie.

 

Jego plany koncentrują się przede wszystkim na pracy w kierunku wzmocnienia wizerunku hotelowej restauracji jako miejsca szczególnie polecanego dla osób uprawiających sport oraz dbających o swoje ciało.

 

– Zgodnie z misją hotelu, stawiam na trendy zdrowego żywienia w optymalnym balansie z kuchnią fit. W mojej kuchni czerpię z tego, co region Pomorza ma najlepszego do zaoferowania w różnych porach roku. Stawiam przede wszystkim na lokalnych, często niszowych dostawców z jak najbliższej okolicy – mówi Jacek Majcherek. – Jako pasjonat sportu, trzymam się światowego trendu kuchni wellness, w której prawidłowe odżywianie odgrywa kluczową rolę w prowadzeniu zdrowego trybu życia.

 

Jacek Majcherek to utytułowany kucharz, znany między innymi z udziału w programie TopChef, zdobywca srebrnego medalu olimpijskiego w kuchni regionalnej, uczestnik Narodowej Reprezentacji Kucharzy podczas Mistrzostw Świata w Erfurcie.

Przez kilka lat pracował w najlepszych restauracjach Anglii, Norwegii i Danii. Odbywał staż w Restauracji Chelsea u Gordona Ramseya, a także restauracji Michelin Noma w Kopenhadze pod okiem szefa Rene Redzepi. Prowadzona przez niego Restauracja White House Sopot zdobyła w latach 2014-2015 czapkę Przewodnika Gault&Millau.

14 sty 2019
 
średnia ocen:
5.0
 
oceń
 
 
 
Meeting Planner Sp. z o.o.
ul. Złota 9/30, 00-019 Warszawa
tel.: 22.378 38 51
 
Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka.