BRUT: debiut nowej restauracji w Hali Koszyki

W Hali Koszyki w Warszawie została otwarta nowa restauracja. Brut to koncept kulinarny autorstwa duetu Katarzyna Błońska i Tomasz Czudowski, twórców m.in. AleWino i Muzuealnej, Cafe Pląs oraz serii kolacji w plenerze o nazwie Raut.
 
BRUT to propozycja stworzona z myślą o sezonie odpoczynku, smakowania i nieśpiesznych spotkań – w przestrzeni z ukrytym ogrodem w samym sercu miasta. – Od samego początku czuliśmy, że BRUT będzie miejscem z własnym rytmem, w którym czas zwalnia, a goście mogą naprawdę smakować lato w mieście – na własnych zasadach. Jesteśmy wzruszeni ciepłym przyjęciem restauracji w pierwszych dniach po otwarciu i gotowi, by ten sezon był pełen pięknych spotkań przy stole – mówi Katarzyna Błońska.
 
Restauracja zajmuje ponad 240 mkw., a jej najmocniejszym atutem – poza sezonowym menu opartym na najwyższej jakości składnikach – będzie niedostępne wcześniej kameralne patio. Za projekt wnętrza odpowiada Łoskiewicz Studio, które połączyło elementy oryginalnej secesyjnej architektury Koszyków z detalami inspirowanymi światowym designem i polskim rzemiosłem.
 
W kuchni króluje Janek Kilański, szef kuchni z doświadczeniem zdobytym w Danii, Hiszpanii i Trójmieście, dla którego gotowanie to sposób opowiadania historii. Menu będzie autorskie, zmienne, oparte na sezonie, emocji i wspólnym stole – także tym w ogrodzie.
 
– Restauracja to przede wszystkim zespół – dlatego największą satysfakcję daje nam to, że udało się stworzyć wspólnotę ludzi, którzy myślą o gotowaniu i gościnności podobnie jak my. Janek Kilański, nasz Chef Kuchni, wnosi do BRUT nie tylko ogromne doświadczenie, ale też wrażliwość i umiejętność opowiadania historii smakiem. Dzięki znakomitemu zespołowi od pierwszego dnia widzimy, że to miejsce naprawdę żyje własnym rytmem – dokładnie tak, jak planowaliśmy – mówi Tomasz Czudowski.
 
Nowa restauracja wpisuje się w strategię Hali Koszyki – tętniącego życiem miejsca, gdzie doznania kulinarne i estetyczne łączą się z możliwością uczestniczenia w różnych wydarzeniach kulturalnych i towarzyskich. 
Wpisując się w ideę kampanii #NowaKartaWarszawy, projekt BRUT rozwija również opowieść o kulinarnej tożsamości stolicy. Od lipca Koszyki realizują wieloetapowy program wydarzeń, w którym kuchnia staje się językiem pamięci, emocji i współczesnej interpretacji smaków Warszawy. BRUT wpisuje się w tę wizję.  
– Otwarcie BRUT to dla nas kamień milowy w historii Hali Koszyki, która przyciąga silne, autorskie koncepty. BRUT wpisuje się w DNA Koszyków, w jej opowieść o jakości, miejskim stylu życia i niepowtarzalnych smakach. To właśnie tu nasi goście będą celebrować lato po warszawsku. Z pewnością pokochają autorskie podejście do kuchni Kasi i Tomka oraz niepowtarzalny design ich restauracji – mówi Weronika Maria Kuna, MRICS, asset management and leasing manager, Globalworth Poland – firmy, która jest właścicielem i zarządcą Hali Koszyki. 

Zaloguj się
Informacje
Branża
Personalia
Realizacje
Otwarcia
Obiekty
Catering
Technologie
Transport
Artykuły
Wywiady
Felietony
Publicystyka
Raport
Prawo
Biblioteka
Incentive travel
Prawo
Ogłoszenia
Przetargi
Praca
Wydarzenia
Galeria
Wyszukiwarka obiektów
Nasze projekty
MP Power Awards©
MP Fast Date©
MP MICE Tour©
MP MICE & More©
MP Impact©
Nasza oferta
Reklama i promocja
Content marketing
Wydarzenia
Konkurs
Webinary
Studio kreatywne
O nas
Polityka prywatności
Grupa odbiorcza
Social media
Kontakt
O MeetingPlanner.pl