Kongres MEATing 2025 i premierowa edycja MEATing Technic w MCC Mazurkas
Informacje o wydarzeniu
Kategoria
Liczba osób
500
Data
06.2025
Klient
Rzeźnik Polski
Wykonawcy
Brak wykonawców
Obiekt
Opis wydarzenia
W dniach 3-4 czerwca 2025 r. w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel odbył się Kongres MEATing 2025 oraz premierowa edycja MEATing Technic organizowane przez miesięcznik Rzeźnik Polski. Wydarzenie zgromadziło ponad 500 uczestników – reprezentantów blisko 100 zakładów przetwórczych, sieci handlowych, firm technologicznych, instytucji państwowych oraz organizacji branżowych polskiego sektora mięsnego.
Kongres stanowił płaszczyznę wymiany doświadczeń, budowania relacji oraz zaprezentowania nowoczesnych rozwiązań dla branży mięsnej. W programie znalazły się prelekcje, panele dyskusyjne, warsztaty oraz sesje networkingowe.
– Organizacja kilkudniowych kongresów, zwłaszcza łączących formę konferencyjno-szkoleniową i targową z wieczornym bankietem, to zawsze duże wyzwanie logistyczne. Poprzedza je wiele rozmów z organizatorem, szczegółowych ustaleń i wymiana korepondencji tak, aby mieć pewność, że każdy detal dopięty jest na ostatni guzik. Mając kilkanaście minut na przearanżowanie sali nie może być mowy o jakichkolwiek wątpliwościach czy niedopowiedzeniach. – mówi Katarzyna Kwiek-Badowska, kierownik Działu Konferencji i Bankietów MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel.