Odpowiedzialność biznesowa w cateringu – rozwiązania Belvedere Catering zapewniające bezpieczeństwo

W odpowiedzi na obostrzenia dotyczące organizacji imprez w reżimie sanitarnym związane z sytuacją pandemiczną, Belvedere Catering by Design wypracowało szereg rozwiązań na usługi cateringowe pozwalających na bezpieczną realizację wydarzeń.

Dzięki naszemu doświadczeniu mogliśmy wprowadzić sprawdzone rozwiązania łączące 100 procent bezpieczeństwa z jakością, która dla nas ma kluczowe znaczenie. Podczas pandemii, na każdym etapie organizacji wszelkiego typu eventów stacjonarnych, hybrydowych i online pracowaliśmy nad podnoszeniem świadomości klientów w aspekcie naszej odpowiedzialności biznesowej.
Pierwszy krok w tym kierunku podjęliśmy w czerwcu 2020, organizując wydarzenie pt. „BEZPIECZNY EVENT”. Naszym celem była integracja branży oraz podzielenie się wiedzą na temat organizacji eventów i świadczenia usługi cateringowej w bezpieczny sposób, z zachowaniem najwyższej jakości usługi związanej z designem, menu oraz obsługą.
Event okazał się furtką do przezwyciężenia strachu dotyczącego uruchomienia rynku spotkań, który znalazł się w bardzo trudnej sytuacji w czasie pandemii.  
Projekt BEZPIECZNY EVENT został doceniony przez kapitułę konkursu MP Power Awards, otrzymując nominację w kategorii MP Power Projekt, Promocja Marki – Event Stacjonarny.

Rozwiązania, które oferujemy naszym Klientom, łączą bezpieczeństwo z najwyższą jakością.  Jesteśmy marką o wypracowanej renomie z blisko 30-letnim doświadczeniem w aranżacji opraw cateringowych, w tym także dla instytucji państwowych najwyższego szczebla, regularnie poddawaną audytowi przez Główny Inspektorat Sanitarny. Nasza kadra jest doskonale przeszkolona w obsłudze imprez dla instytucji na najwyższym szczeblu państwowym, takich jak Kancelaria Prezydenta, czy Kancelaria Premiera Rady Ministrów. Nie ma tu miejsca na kompromisy.

Zatem jakie są nasze sposoby na bezpieczny catering:
REGULARNE BUFETY - w plenerze czy pomieszczeniach zamkniętych - zabezpieczamy kordonami a dania na zimno i ciepło przygotowywane przez kucharzy Belvedere obsługujących staje live wydawane są przez kelnerów. Idziemy z duchem czasu i stawiamy na technologiczne innowacje, więc aby zapewnić jeszcze większą ochronę podczas eventu na życzenie Klienta możemy zaaranżować ozonowanie pomieszczenia oraz całkowicie bezpieczną dla zdrowia dezynfekcję gości mgłą z nanopęcherzyków ozonu w komorze ozonującej,

FINGER FOOD - roznoszone przez kelnerów wyposażonych maseczki i rękawiczki jednorazowe,

BOXY JEDNOOSOBOWE - wypracowaliśmy formę cateringu na wszelkiego typu spotkania w formie hybrydowej i online w biurze, konferencje czy szkolenia. Są to jednoosobowe boxy lunchowe, obiadowe, przerwy kawowe i z finger food. Przykładowy set lunchowy składa się z trzech propozycji i może zawierać: mus z zagrodowego koziego sera z młodą cukinią, pieczonymi pomidorkami wiśniowymi i olejem z pestek dyni, z bagietką, owoce krojone lub deser, sok z polskich jabłek lub pomarańczowy,

BOXY NA PRESTIŻOWE WYDARZENIA Z DOBRANYM DO MENU WINEM - jak zawsze staramy się wyjść poza standardy rynkowe i zaproponować coś WYJATKOWEGO. Boxy PREMIUM to nasza oferta na wydarzenia wymagające specjalnej oprawy takie jak gale, prezentacje produktów, wernisaże lub jubileusze, spotkania VIP. Są to jednoosobowe sety cateringowe w wersji regularnej lub wegańskiej z dedykowanym winem wybranym przez naszego sommeliera. W regularnym menu tego wyjątkowego setu oferujemy m.in.: sarnę z borowikiem, czekoladą gorzką z nutą prażonego kakao i żywicą z wiśni czy serce karczocha z karmelizowanym sezamem, maliną, nagietkiem i pędami młodego groszku, a na deser malinę i fiołki w kremie prosecco i orzechami pekan. Opcja wegańska może zawierać: crème z młodej pokrzywy i avocado, shiso, lichi, nagietek, kalarepę z zielonym groszkiem, kwaśną liofilizowaną żurawiną i płatkami migdałów; kokosowy pudding z tapioki z musem z ogrodowych truskawek i z różowym pieprzem – na deser.

Przygotowując posiłki, Belvedere utrzymuje najwyższe standardy jakości i bezpieczeństwa, zgodnie z wytycznymi Państwowej Inspekcji Sanitarnej i zaleceniami WHO. Pracownikom regularnie mierzona jest temperatura. Kucharze pracują w systemie zmianowym, w jednorazowych rękawiczkach nitrylowych, maseczkach oraz specjalnych ubraniach ochronnych, zachowując 1,5 m dystansu. Obsługa kelnerska podczas wydarzenia także pracuje w rygorze sanitarnym.

POLITYKA ZRÓWNOWAŻONEGO ROZWOJU
Lokalność, ograniczanie śladu węglowego, trendy eco i zero waste są szczególnie bliskie wartościom wyznawanym przez Belvedere Catering by Design. Filozofia zero waste związana z niemarnowaniem żywności, korzystaniem z naczyń wielokrotnego użytku i opakowań biodegradowalnych na stałe wpisały się w politykę zrównoważonego rozwoju firmy. W czasie pandemii trendy te zostały szczególnie uwidocznione. Belvedere Catering opiera się o nie także podczas organizacji eventów, wykorzystując do prezentacji menu materiały zero waste i biodegradowalne takie jak: drewniane stoły bufetowe i koktajlowe stoliki, sztalugi z rozpiską menu, porcelanowe i szklane naczynia wielokrotnego użytku oraz żywe rośliny.
Zwracamy szczególną uwagę na skład wszystkich materiałów, których używamy do serwowania potraw. Udało się nam pogodzić jakość, wygląd i jednocześnie być zero waste. I tak na przykład do jednoosobowych setów wybraliśmy pudełka wykonane z kartonu, tacki, które są z trzciny cukrowej, a pokrywki rPET można poddać w 80 proc. recyklingowi. Sztućce są drewniane.

KREATYWNA KUCHNIA W OPARCIU O LOKALNOŚĆ, SEZONOWOŚĆ I DBAŁOŚĆ O ZDROWIE GOŚCI
Misją Belvedere jest dbanie o zdrowie oraz odporność Gości, dlatego stawiamy na zdrowe, sezonowe i zbilansowane menu, wprowadzając do menu dużo warzyw, owoców oraz dań wegańskich przygotowanych na bazie produktów od lokalnych dostawców.

Na przykład w naszym eventowym menu na sezon wiosna/lato mamy takie pozycje jak: hummusy w różnych smakach, troć sous vide z chutneyem pomidorowym, młode ziemniaki faszerowane kozim serem, pesto, rukolą zapiekane z parmezanem, krem brulle z zielonych szparagów z białą truflą, pomidorkami cherry z pistacjami i olejem z pestek dyni, warzywne cevichi z piersią kurczaka. W opcjach deserowych natomiast znajdują się m.in.: czekoladowe cannelloni z kremem z ricotta ze skórką pomarańczową, palonymi pistacjami, suszoną figą i kulkami ze słonym karmelem oraz summer pudding z czerwonych owoców.
Menu opracowują doświadczeni Szefowie Kuchni Belvedere Catering dysponujący rozległą wiedzą na temat sezonowości produktów, diet i trendów kulinarnych oraz wypracowanymi relacjami ze sprawdzonymi, lokalnymi dostawcami, których produkty pochodzą z ekologicznych upraw.

Zaloguj się
Informacje
Branża
Personalia
Realizacje
Otwarcia
Inwestycje
Catering
Technologie
Transport
Artykuły
Wywiady
Felietony
Publicystyka
Raport
Prawo
Biblioteka
Incentive travel
Prawo
Ogłoszenia
Przetargi
Praca
Wydarzenia
Galeria
Wyszukiwarka obiektów
Nasze projekty
MP Power Awards©
MP Fast Date©
MP MICE Tour
MP MICE & More
MP Legia Cup
Nasza oferta
Reklama i promocja
Content marketing
Wydarzenia
Konkurs
Webinary
Studio kreatywne
O nas
Polityka prywatności
Grupa odbiorcza
Social media
Kontakt
O MeetingPlanner.pl