Aruana zwycięzcą Wine & Food Noble Night

Zespół zwycięskiej Restauracji Aruana
Zespół zwycięskiej Restauracji Aruana
Przystawka: wędzone jajko z sosem z kurczaka, chrupiącą skórą, grasicą cielęcą i okruchami chleba z czarnuszką
Przystawka: wędzone jajko z sosem z kurczaka, chrupiącą skórą, grasicą cielęcą i okruchami chleba z czarnuszką
Danie główne: policzki wieprzowe oprószone pudrem z chałwy z ruskimi pierogami i paloną kapustą z suszoną morelą
Danie główne: policzki wieprzowe oprószone pudrem z chałwy z ruskimi pierogami i paloną kapustą z suszoną morelą
Deser: lody z palonego masła z orzechowym crumble, gorzką czekoladą i płatkami soli
Deser: lody z palonego masła z orzechowym crumble, gorzką czekoladą i płatkami soli

Restauracja Aruana Hotleu Narvil została zwycięzcą konkursu Wine & Food Noble Night 2013 we wszystkich kategoriach. Menu przygotowane przez szefa kuchni Witka Iwańskiego zostało docenione zarówno przez profesjonalne jury, jak i publiczność.
 

W autorskim zestawie szefa kuchni Aruany znalazły się wędzone jajko z grasicą cielęcą, policzki wieprzowe oprószone pudrem z chałwy oraz lody z palonego masła.
Zarówno licząca ponad tysiąc osób publiczność, jak i kapituła konkursu kulinarnego przyznała Aruanie zwycięstwo w kategorii przystawka, danie główne i deser.
Jury w składzie: Paweł Oszczyk (szef kuchni w La Rotisesserie, hotel Le Regina w Warszawie), Constant-Michel Labarre (prezes Academy Bocuse d'Or Poland), Kurt Scheller (mistrz kuchni, prowadzący autorską Akademię Kulinarną), Adam Chrząstowski (szef kuchni restauracji w hotelu Ancora w Krakowie), Jerzy Pasikowski (prezes Fundacji Klub Szefów Kuchni) oraz Adam Woźniak, zeszłoroczny zdobywca pierwszego miejsca w kategorii przystawka i danie główne oraz wyróżnienia jury profesjonalnego, szef kuchni restauracji Mercato w Gdańsku, „doceniło perfekcję szefa kuchni w nietuzinkowym doborze smaków oraz cieszący oczy smakoszy niepowtarzalny wygląd każdego z dań”.
Nagrodzone menu w kategorii przystawka to wędzone jajko z sosem z kurczaka, chrupiącą skórą, grasicą cielęcą i okruchami chleba z czarnuszką. Ogromną niespodzianką w kategorii danie główne było, oprószone pudrem z chałwy, połączenie policzków wieprzowych z ruskimi pierogami i paloną kapustą z suszoną morelą. Na deser podano lody z palonego masła z orzechowym crumble, gorzką czekoladą i płatkami soli.
Wine & Food Noble Night odbyła się 21 września, na warszawskim Torze Wyścigów Konnych.

Zaloguj się
Informacje
Branża
Personalia
Realizacje
Otwarcia
Obiekty
Catering
Technologie
Transport
Artykuły
Wywiady
Felietony
Publicystyka
Raport
Prawo
Biblioteka
Incentive travel
Prawo
Ogłoszenia
Przetargi
Praca
Wydarzenia
Galeria
Wyszukiwarka obiektów
Nasze projekty
MP Power Awards©
MP Fast Date©
MP MICE Tour©
MP MICE & More©
MP Impact©
Nasza oferta
Reklama i promocja
Content marketing
Wydarzenia
Konkurs
Webinary
Studio kreatywne
O nas
Polityka prywatności
Grupa odbiorcza
Social media
Kontakt
O MeetingPlanner.pl