The Cyrus – nowy pięciogwiazdkowy hotel we Wrocławiu
Pierwszych gości przyjął The Cyrus Hotel – nowy obiekt zlokalizowany w sercu wrocławskiego Starego Miasta, przy ulicy Rzeźniczej.
The Cyrus Hotel oferuje 80 pokojów, z których każdy ma odzwierciedlać filozofię zespołu projektowego: harmonijne piękno, komfort i nowoczesną funkcjonalność. Panoramiczne okna pozwalają cieszyć się widokiem na Odrę, ogrody hotelowe lub miasto. Mimo centralnej lokalizacji, wszystkie pokoje zapewniają ciszę i spokój. Obiekt oferuje salę fitness i strefę wellness.
– Wspólnie z naszymi architektami chcieliśmy stworzyć hotel, który zapewni gościom nie tylko najwyższy komfort, ale też będzie ucieleśnieniem stylu i elegancji. Dzięki niezwykłym umiejętnościom naszego zespołu projektowego mamy nadzieję, że udało nam się ten cel osiągnąć. Oczywiście gościnność to nie tylko design – to przede wszystkim sposób, w jaki gość się czuje i jak dobrze spędza u nas czas. Każdego dnia będziemy więc z pokorą i zaangażowaniem dążyć do tego, by oferować najwyższy poziom obsługi i serdeczności. Nie jesteśmy częścią sieci hotelowej – właściciele i zarząd hotelu na miejscu będą na co dzień z najwyższą starannością dbać o każdy szczegół, by każdy z naszych gości czuł się tu wyjątkowo – mówi Ali Dadressan, inwestor i dyrektor generalny hotelu.
Za projektem The Cyrus Hotel stoi zespół architektów pod kierownictwem duetu Joanny i Michała Dobrowolskich oraz międzynarodowo uznanego artysty Marcina Litwy. – Tworząc The Cyrus Hotel, chcieliśmy opowiedzieć historię – opartą na szczerości designu, szacunku do materiałów i – przede wszystkim – do ludzi. Każdy detal, każde wykończenie, każda decyzja były przemyślane i celowe. Wierzymy, że przestrzeń nabiera duszy tylko wtedy, gdy tworzona jest z oddaniem i szczerością wobec jej użytkowników. Współpracując z Marcinem Litwą – z którym zrealizowaliśmy wiele niezwykłych projektów – działaliśmy w duchu partnerstwa, dzieląc się wizją i odpowiedzialnością za efekt. Nie szliśmy na żadne kompromisy, jeśli chodzi o jakość i sens. Wierzymy w styl i duszę – i uważamy, że The Cyrus Hotel je uosabia – mówi Joanna Dobrowolska.
Fine diningową restaurację Rumi Joanna Bilikowska, która kieruje się w kuchni wyraźnie zdefiniowaną filozofią. – Stawiamy na świeże, lokalne składniki – tylko to, co najlepsze. Łączymy sprawdzone kulinarne tradycje z nowoczesnym podejściem i techniką. Chcemy, żeby każde danie było nie tylko ładnie podane, ale po prostu pyszne – i tego właśnie mogą się spodziewać nasi goście – podkreśla Joanna Bilikowska.
W restauracji można organizować spotkania dla 80 gości. Hotelowy bar pomieści 30-osobowe grupy, a otoczone zielenią patio – wydarzenia dla 45 osób. Restauracja i bar mją osobne wejście a jednym z kluczowych założeń filozofii hotelu jest również jego otwartość na lokalną społeczność. Jak podkreślają twórcy obiektu, przestrzenie zaprojektowano tak, aby stały się naturalnym miejscem spotkań dla mieszkańców i gości.