David Gaboriaud szefem kreatywnym w Belvedere Catering by Design

David Gaboriaud, szef kreatywny, Belvedere Catering by Design
Na zdjęciu: David Gaboriaud, szef kreatywny, Belvedere Catering by Design

Od listopada 2021 r. David Gaboriaud objął stanowisko szefa kreatywnego w Belvedere Catering by Design. Odpowiadać będzie za kreację menu, jakość oprawy kulinarnej eventów firmowych, wydarzeń na najwyższym szczeblu państwowym oraz przyjęć prywatnych obsługiwanych przez caterera, planowanie działań i zarządzanie zespołem kucharzy.

David Gaboriaud to znany w świecie gastronomii, kucharz młodego pokolenia z bogatym doświadczeniem kulinarnym zdobytym podczas organizacji imprez, warsztatów i pokazów live cooking dla firm oraz osób prywatnych. Do wydarzeń poprowadzonych przez niego należą udział w przyrządzeniu i serwowaniu kolacji w Ambasadzie Francuskiej podczas akcji „Goût de France”, przygotowanie i prowadzenie pokazów kulinarnych z francuskim profesorem Hervé This, twórcą kuchni molekularnej, oraz znanymi szefami kuchni wyróżnionymi gwiazdkami Michelin jak Pierre Gagnaire, Alain Passard czy Andrea Camastra. Współpracuje z takimi markami jak Almette, Nespresso Professional, Kotlina Natury, Winiary czy Aperol.

Regularnie gotuje w kuchni programu śniadaniowego „Dzień Dobry TVN”. Współprowadził program „Bitwa na Smaki” na kanale Kuchnia+, gdzie wcześniej przez pięć sezonów prowadził autorski program podróżniczo-kulinarny „David w Europie”. Jest autorem książki kucharskiej „Coś francuskiego”, w której obala mity kuchni francuskiej i pokazuje świadome celebrowanie i delektowanie się smakiem potraw. Od trzech lat zasiada w jury konkursu „Kukbuk poleca”, promującego lokalne, sezonowe produkty oraz żywność wytwarzaną przez rzemieślników i małych producentów w Polsce.

David ma francusko-polskie korzenie, dzięki czemu od dzieciństwa zgłębiał kulinaria obu krajów. Nieustannie podróżuje w różne zakątki świata w poszukiwaniu nowych smaków, poszerzając tym samym swoją wiedzę na temat różnych kuchni świata i najnowszych trendów kulinarnych. Jest ceniony za swoją charyzmę, otwartość oraz pasję do kulinariów.

Podczas tworzenia menu w Belvedere Catering by Design sięgać będzie nie tylko do swoich francusko-polskich korzeni łącząc najlepsze smaki Francji z sezonowymi produktami polskiej kuchni, którą bardzo ceni, ale także inspiracji kulinarnych z całego świata.

Zobacz też: Elżbieta Nitsze nowym prezesem Belvedere Gourmet Group >>>

Zobacz też: Belvedere Catering by Design z nową ofertą: wellbeing podczas wydarzeń >>>

Zobacz Restaurację Belvedere w Wyszukiwarce Obiektów MeetingPlanner.pl >>>

Zaloguj się
Dodaj swój obiekt
Informacje
Branża
Personalia
Realizacje
Otwarcia
Inwestycje
Catering
Technologie
Transport
Artykuły
Wywiady
Felietony
Publicystyka
Raport
Prawo
Biblioteka
Incentive travel
Prawo
Ogłoszenia
Przetargi
Praca
Wydarzenia
Galeria
Wyszukiwarka obiektów
Nasze projekty
MP Power Awards©
MP Fast Date©
MP MICE Tour
MP MICE & More
MP Legia Cup
Nasza oferta
Reklama i promocja
Content marketing
Wydarzenia
Konkurs
Webinary
Studio kreatywne
O nas
Polityka prywatności
Wspierają nas
Grupa odbiorcza
Social media
Kontakt