Novotel Warszawa Centrum z nowymi szefami kuchni

Adam Majewski,  head chef, i Shehab Abdelaziz,  executive chef, Novotel Warszawa Centrum
Na zdjęciu: Adam Majewski, head chef, i Shehab Abdelaziz, executive chef, Novotel Warszawa Centrum

Do zespołu hotelowej restauracji dołączyli Shehab Abdelaziz, który będzie pełnił rolę executive chefa, oraz Adam Majewski, obejmujący stanowisko head chefa.

Funkcję executive chefa czterogwiazdkowego Novotel Warszawa Centrum będzie pełnił pochodzący z Egiptu Shehab Abdelaziz, szef kuchni z wieloletnim doświadczeniem nabytym w 5-gwiazdkowych hotelach i na luksusowych statkach wycieczkowych. Jego przygoda kulinarna rozpoczęła się, gdy miał zaledwie dziewięć lat, a następnie była kontynuowana podczas studiów w Wyższym Instytucie Hotelarstwa i Turystyki w Kairze. Shehab Abdelaziz może poszczycić się także certyfikatem Chef de Cuisine American Culinary Federation oraz SBN Culinary Operation – Chef De Cuisine.
Od ponad 20 lat jest związany z Polską, w której jego pierwszym doświadczeniem był udział w zespole przygotowującym otwarcie hotelu Intercontinental w Warszawie. Jego talent został zauważony i dołączył do zespołu przygotowującego otwarcie pierwszego hotelu marki Hilton w Polsce. Następnie piastował stanowisko executive sous chef w Irlandii.
Dzięki znajomości fine dining oraz kuchni francuskiej po powrocie do Polski rozpoczął współpracę z jednym z najpopularniejszych Master Chefów w Polsce.
Kolejnym etapem doświadczenia zawodowego było stanowisko executive sous chef na największym statku wycieczkowym na świecie – ekskluzywnym Seaburn Cruise Line USA jako chef de cuisine restauracji The Grill by Thomas Keller, trzygwiazdkowego Szefa Kuchni Michelin.
Shehab Abdelaziz deklaruje, że najbliższe jego sercu są dania z ryb i owoców morza oraz kuchnia śródziemnomorska, a oliwa z oliwek w kuchni jest mu tak samo niezbędna, jak powietrze do oddychania. Ceni sobie połączenie dobrej kuchni z doskonałym winem i tej zasadzie zamierza hołdować podczas pracy w Hotelu Novotel Warszawa Centrum.

Drugim z dwóch nowych szefów kuchni w Novotel Warszawa Centrum jest Adam Majewski, pełniący funkcję head chefa. Z siecią hoteli Accor związany jest od ośmiu lat. Jego droga zawodowa wiodła przez restauracje w Mercure Warszawa Centrum, następnie Mercure Kraków Stare Miasto aż do ibis Styles Warszawa Centrum. Adam Majewski opisuje siebie jako pasjonata sztuki kulinarnej, który mimo wieloletniego doświadczenia, wciąż z dziecięcą ciekawością odkrywa nowe techniki gotowania i smaki.

Zobacz Novotel Warszawa Centrum w Wyszukiwarce Obiektów Konferencje.pl >>>

Zaloguj się
Informacje
Branża
Personalia
Realizacje
Otwarcia
Obiekty
Catering
Technologie
Transport
Artykuły
Wywiady
Felietony
Publicystyka
Raport
Prawo
Biblioteka
Incentive travel
Prawo
Ogłoszenia
Przetargi
Praca
Wydarzenia
Galeria
Wyszukiwarka obiektów
Nasze projekty
MP Power Awards©
MP Fast Date©
MP MICE Tour©
MP MICE & More©
MP Impact©
Nasza oferta
Reklama i promocja
Content marketing
Wydarzenia
Konkurs
Webinary
Studio kreatywne
O nas
Polityka prywatności
Grupa odbiorcza
Social media
Kontakt
O MeetingPlanner.pl