Joshua Treacy nowym szefem kuchni Restauracji Nobu w Warszawie

Joshua Treacy, szef kuchni w Restauracji Nobu w Warszawie
Na zdjęciu: Joshua Treacy, szef kuchni w Restauracji Nobu w Warszawie

Joshua Treacy, pochodzący z Australii szef kuchni z 15-letnim doświadczeniem obejmuje pozycję szefa kuchni Restauracji Nobu w Warszawie. Swój kulinarny talent rozwijał między innymi w restauracjach Nobu w Miami, Londynie, Dubaju oraz Istambule, skąd przybył do Polski, by dołączyć do zespołu Nobu w Warszawie. Tymczasem już na początku czerwca warszawską restaurację i hotel Nobu odwiedzi jeden z założycieli tej marki – chef Nobu Matsuhisa.
 
Joshua Treacy wychował się w Perth w Zachodniej Australii, gdzie w wieku 17 lat rozpoczął swoją karierę kulinarną w restauracjach zlokalizowanych w Crown Casino. Jego talent i zaangażowanie otworzyły mu drzwi do nowo powstałego Nobu Perth. To tam Joshua przekonał się, że praca w restauracjach sygnowanych przez Nobu jest tym, co w pełni pozwoli mu się rozwijać i spełniać zawodowo. Następnym krokiem w karierze była praca w Nobu Miami, gdzie doskonalił swoje umiejętności, zdobywając doświadczenie i coraz wyższe stanowiska. Kolejnym przystankiem w karierze był pierwszy Hotel Nobu w Europie – w londyńskim Shoreditch. Następne dwa lata spędził w Nobu Dubaj w kurorcie Atlantis the Palm, gdzie pracował pod okiem szefa kuchni Damiena Duviau. Koniec pandemii to kolejna okazja – Nobu Istambuł w Turcji, skąd po dwóch latach przyszedł czas na objęcie pozycji szefa kuchni Hotelu Nobu w Warszawie.
 
– Z rodziną Nobu jestem związany od ponad 10 lat. Dzisiaj czuję podekscytowanie i wdzięczność, że mogę zrobić kolejny krok jako Szef Kuchni w Hotelu Nobu w Warszawie. To dla mnie wielka przyjemność. Jestem dumny, że mogę być częścią niesamowitego zespołu Nobu w Warszawie i nie mogę doczekać się ekscytujących projektów, które są przed nami – mówi Joshua Treacy.
 
Tymczasem już na początku czerwca warszawski hotel oraz restaurację Nobu odwiedzi jeden z założycieli tej marki – chef Nobu Matsuhisa. Podczas jego wizyty, miłośnicy innowacyjnej kuchni japońskiej w nowym stylu, będą mieli okazję skosztować wyjątkowych dań stworzonych pod przewodnictwem mistrza. Wizyta zaplanowana jest na dni 3 – 5 czerwca, a w jej ramach przewidziano specjalną edycję brunchu „Nobu Sundays”, lunch serwowany codziennie oraz wydarzenia wieczorne, podczas których goście Restauracji Nobu będą delektować się kultowymi daniami przy akompaniamencie Laura Jazz Band. Dania stworzone przez szefa kuchni Nobu Matsuhisę są rozpoznawane i doceniane na całym świecie.

Nobu Hotel Warsaw został otwarty w sierpniu 2020 roku. Hotel został zrealizowany według projektu, który odzwierciedla tradycyjne japońskie detale architektoniczne z wykorzystaniem naturalnych materiałów w nowoczesnym wydaniu. Oferuje 117 pokojów i apartamentów, restaurację i bar Nobu, pierwszy w historii Sakebar by Nobu, miejską oazę z tarasem na pierwszym piętrze oraz przestrzeń konferencyjną dla 350 osób. W hotelu znajduje się również wiele mniejszych sal konferencyjnych i biznesowych. Na dachu hotelu znajduje się centrum fitness, łaźnia parowa, sauna i gabinet zabiegowy spa. Projekt architektoniczny hotelu został stworzony przez warszawską pracownię Medusa Group.
Dania oferowane w restauracji Nobu Warsaw oparte są na przepisach japońskiego mistrza kuchni Nobuyuki „Nobu” Matsuhisy. Nobu Warsaw prezentuje popisowe dania, takie jak Black Cod with Miso, Yellowtail Sashimi with Jalapeno, a także nowe kreacje z wykorzystaniem lokalnych składników.

Zaloguj się
Informacje
Branża
Personalia
Realizacje
Otwarcia
Obiekty
Catering
Technologie
Transport
Artykuły
Wywiady
Felietony
Publicystyka
Raport
Prawo
Biblioteka
Incentive travel
Prawo
Ogłoszenia
Przetargi
Praca
Wydarzenia
Galeria
Wyszukiwarka obiektów
Nasze projekty
MP Power Awards©
MP Fast Date©
MP MICE Tour
MP MICE & More
MP Legia Cup
Nasza oferta
Reklama i promocja
Content marketing
Wydarzenia
Konkurs
Webinary
Studio kreatywne
O nas
Polityka prywatności
Grupa odbiorcza
Social media
Kontakt
O MeetingPlanner.pl