Kasper Kasprzycki-Rosikoń w Batidzie

Kasper Kasprzycki-Rosikoń pełni funkcję dyrektora ds. operacyjnych i rozwoju biznesu w firmie Batida, która łączy sieć cukierni i piekarni, restauracji - Le Restaurant oraz Catering.
Nowy dyrektor odpowiada za rozwój i unowocześnianie firmy, rozszerzanie jej działalności oraz zdobywanie nowych obszarów rynku. Do jego zadań należy także dbanie o wizerunek marki oraz zarządzanie komunikacją zewnętrzną. Jak podkreśla Kasper Kasprzycki-Rosikoń, jego główny cel to dalszy, zgodny z duchem czasu rozwój rodzinnej firmy o wieloletniej tradycji.
Absolwent Instytutu Paula Bocuse'a w Lyonie doświadczenie zawodowe zdobywał na rynku międzynarodowym w hotelach i restauracjach – m.in. w Belgii, Francji i na Bora-Bora w Polinezji Francuskiej, w Warszawie i Zakopanem. Odpowiadał za budowanie wizerunki marki, zarządzał także obiektami.
Prywatnie miłośnik podróży, dobrego jedzenia i wina, odkrywania nowych miejsc, poznawania innych kultur i sposobów życia ludzi mieszkających w różnych zakątkach globu. Biega, pływa, gra w squasha, żegluje i uprawia snowboard.