Nowy dyrektor operacyjny Vienna House Andels Cracow
Hubert Chołociński, dołącza do Vienna House Andels Cracow i odpowiada za działania operacyjne hotelu.
Nowy dyrektor operacyjny koordynuje pracę recepcji, housekeepingu i działu gastronomii. Jednym z jego głównych wyzwań jest wzmocnienie rozpoznawalności marki restauracji Mavericks na lokalnym rynku.
Hubert Chołociński ukończył studia na Uniwersytecie Jagiellońskim w Krakowie na kierunku turystyka i geografia. Doświadczenie zdobywał głównie w gastronomii w Wielkiej Brytanii oraz Polsce.
Pierwsze kroki stawiał w restauracji Nobu Berkeley. Następnie zdobywał szlify barmańskie w Mortons Members Club Mayfair w Londynie, gdzie awansował na bar managera. Jego ambicja szybko przeniosła go do Irlandii do sieci hoteli Choice Group, gdzie został asystentem food&beverage managera. W 2014 roku powrócił do Polski i rozpoczął pracę w hotelu Czarny Potok Resort Spa & Conference jako food&beverage manager, wspomagając również inne działy operacyjne.
– Widzę bardzo duży potencjał na krakowskim rynku dla restauracji takich jak Mavericks. Myślę, że Polacy otworzą się na lokale gastronomiczne zlokalizowane w hotelach – to trend, który niebawem dojdzie i do Polski, a który obserwowałem w Wielkiej Brytanii – mówi Hubert Chołociński. – Dla mnie restauracja i hotel to żywy organizm, o który trzeba nieustannie dbać. Jego atmosferę i jakość budują ludzie, dlatego w swojej pracy mocno stawiam na relacje w zespole, a drzwi mojego biura są nieustannie otwarte – podkreśla.
Vienna House Andels Cracow zlokalizowany jest w centrum Krakowa, tuż przy Dworcu Głównym, 5 minut od Starego Miasta. Oferuje 159 pokoi i apartamentów, restaurację Mavericks Cracow, Bar Smok, powierzchnię eventową z dostępem do światła dziennego oraz centrum spa i fitness.
Jest jednym z czterech obiektów marki Andels w Europie oraz jednym z sześciu hoteli Vienna House w Polsce (hotel Vienna House Mokotow Warsaw zostanie otwarty 25 lutego).