Marzena Hajn zarządza kuchnią w Batida Catering

Nową szefową kuchni w Batida Catering została Marzena Hajn. Do kolejna znacząca zmiana personalna w firmie – ostatnio dyrektor generalną Batidy została Agata Krzykowska.
Marzena Hajn od 23 lat związana jest z cateringiem i gastronomią. Zaczynała od pomocniczych stanowisk w kuchni, gdzie z czasem dostrzeżono jej fenomenalny talent kulinarny i smak dzięki czemu awansowała na kolejne stanowiska aż została szefem kuchni. Przez kolejne lata pracowała z kuchnią grecką, hiszpańską i polską, obsługując również najważniejsze, międzynarodowe kolacje dyplomatyczne, jakie odbywały się w tym czasie w Polsce, min z udziałem brytyjskiej rodziny królewskiej czy Baracka Obamy. W ostatnich latach prowadziła autorską kuchnię w restauracji Piąta Ćwiartka w Arkadach Kubickiego oraz była szefową kuchni Cateringu Kręgliccy.
– Tworząc dania często wracam myślami w moje rodzinne strony – w kujawsko-pomorskie. To kuchnia mojego dzieciństwa, która nieustająco mnie inspiruje. Lubię wykorzystywać takie właśnie znane, swojskie smaki ale w zmienionej, unowocześnionej wersji – tak powstała słynna kaczka sprzedawana w Batidzie z pieczonymi buraczkami z żurawiną i kopytkami.
– Batida poczuła potrzebę poszukiwania nowych smaków, nasi klienci cateringowi coraz częściej zachęcali nas do sięgania po dania z różnych zakątków świata i kuchni regionalnej. Postanowiliśmy zmienić się dla nich i zaprosić do współpracy utalentowanego, z ogromną pasją, niezwykle otwartego i kreatywnego szefa kuchni. Marzena Hajn wniosła nową jakość do firmy. Tworzymy autorskie projekty – Spiżarnię Marzeny, boxy cateringowe czy zupełnie nowatorki projekt kuchni roślinnej, który niedługo ujrzy światło dzienne – zapowiada Agata Krzykowska.
Batida to firma rodzinna, która w tym roku obchodzi 30-lecie działalności. Batida to dwie uzupełniające się linie – cukiernicza z czterema butikami na terenie Warszawy oraz cateringowa obsługująca kompleksowo wydarzenia eventowe oraz e-sklep.